Hz. Muhammed (S. A. V. )'in Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları

            KTS çalışması kapsamında; Hz. Muhammed (s.a.v)'in Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları ile ilgili online olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Öğretmenimiz Emine Betül KAHVECİ tarafından okulumuz öğretmenlerine sunum  yapıldı.

    Kibrin yerine tevazu, yalanın yerine doğruluğu,  bencilliğin yerine diğergamlığı, zulmün yerine adaleti, kıskançlığın yerine gıptayı,aceleciliğin yerine teenniyi, cimriliğin yerine cömertliği, cehaletin yerine ilmi, düşmanlık yerine kardeşliği, tembellik yerine çalışmayı, aşırılık yerine orta yolu, haramın  yerine helali, hırsızlık yerine emeği, dünya sevgisi yerine ahreti, mal sevgisi yerine vera ve kanaatı, intikam yerine affı, inat yerine hakta sebatı, katı kalplilik yerine merhameti, vazife dağıtımında  tarafgirlik ve yakınlık yerine ehliyet ve liyakatı vb daha nice sayamadığımız kötü ahlakların yerine güzelerini getirmiş ve yerleştirmiştir...

1.Allahın yardımıyla ve ona dayanarak.. 2.Davasındaki samimiyetine insanları ikna ederek  3.Tutarlı olması   4.Beklentisiz olmak   Adanmışlık  ve çalışma   5.İstişare : Onların işleri aralarında istişare (danışarak) ortak akılladır"  "bir iş yapacağın zaman onlarla istişare et"    6.Tedricilik : Kolaydan zora doğru derecelendirme iman, namaz, oruç,zekat,... 7.Temsil yöntemi:  Anlatacağı meseleyi örneklendirerek verme. Nedersiniz sizden birinin kapısının önünden bir nehir geçse günde beş kere ondan yıkansanız kirden sizde eser kalırmı? Hayır dediler namazda böyledir.. 8.Uygulamalı eğitim yaşayarak yaparak öğretme: inen kuran ayetlerini en önce kendinde tatbik etmesi yaşayarak yaparak öğretmesi.

        Beyin fırtınası (Brain Storm) -Merhamet eğitimi - Eğitim öğretimin yapıldığı mekân - Tümdengelim (bütün-parça-bütün ilişkisi) ilkesi - Çoklu zekâ teorisi - Kişiye özel eğitim - Soru- cevap yöntemi   - Öğrenci (çocuk) merkezli eğitim vb  Eğitim ve öğretimle ilgili daha birçok konu hakkında Efendimiz bizlere örnek olmuş ve bu konular hakkında zihinlerimizde yeni kapılar aralamıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Barınma Merkezi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)