Hijyen Eğitimi Projesine Başvurduk

Domestos' un küresel çapta başlattığı "Hijyenik Tuvalet, Sağlıklı Gelecek" projesine kurumumuz adına başvuruda bulunduk.Program kapsamında ihtiyaç görülen tuvaletler değiştiriliyor veya yenileniyor. Sonrasında ise temizlik görevlileri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte davranış değiştirme hedefiyle çalışılıyor.

Domestos, Vietnam, Güney Afrika, Türkiye, Romanya, Polonya, İran, Kazakistan, Macaristan, Filipinler, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya dahil olmak üzere tüm dünyadan sivil toplum kuruluşlarıyla çalışarak bu projenin küresel bir erişimi olmasını ve eğitici bir güce dönüşmesini hedefliyor.

 

2011 yılından bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte hayata geçirilen "Eğlen, Öğren, Hijyen" projesiyle Türkiye'nin dört bir yanından çocuklara eğitim noktalarında ve online olarak hijyen eğitimi veren  ve eğitimler kapsamında her yıl 60.000'den fazla çocuğun hijyen bilincinin artırılmasına ve çocuklarda tuvalet temizliği anlayışının gelişmesine yardımcı olma hedefi ile yol alan proje 2016 yılından bu yana da "Okullara Domestos Bağışı" projesi kapsamında okul yönetimlerinden ve velilerden gelen talepler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle iş birliği yaparak okullara ürün bağışı yapıyor. "Okullara Domestos Bağışı" ile 3 yılda 600 ton ürünü devlet ilkokul ve ortaokullarına bağışlamayı hedefleyen Domestos, proje ile bugüne kadar 13 binden fazla okulu ziyaret ederek 4 milyona yakın çocuğun daha hijyenik tuvaletlere ulaşmasına katkı sağladı.

 

Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı hedefleri ile çocukların temiz ve güvenli tuvaletlere erişimini artırmak, tuvalet hijyeni eğitimi sayesinde insanları bilinçlendirmek ve tuvaletlerin temiz kalmasını sağlamak konularında nihai hedef olarak çalışan firmayı kurumumuza da davet ederek ilgili çalışmaların yapılması hedefleniyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İznik İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)