Hayat "Farkedince " Güzel

Hayat "FARKEDİNCE " Güzel

                2 nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında okulumuz, hafta boyunca etkinlikler ve farkındalık oluşturma çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda  okulumuz öğretmenlerinden Nurşah ÜSTÜN, Melike GÜNEŞ ve Ahmet Can DİPİ'nin öncülüğünde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızın katılımıyla Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde "el baskısı" etkinliği gerçekleşmiştir.

                Otizmin  bir hastalık değil, bir farklılık olduğunu ve otizmli bireylerin hayata katılımları konusunda erken eğitim ile desteklenmesi gerektiğini ifade eden okul müdürümüz sayın İlyas BUBUŞ, otizmin erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim ,iletişim, dil gelişimi ve davranış alanlarındaki fonksiyonların gelişimindeki bozukluk olduğunu söyledi.

 

                son olarak tüm kurumlarla, idareci ve öğretmenlerle sadece bir gün değil her zaman otizmin farkında olduklarını ve sevginin her engeli aşacağını belirten İlyas BUBUŞ "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün toplumumuza  duyarlılık ve farkındalık oluşturması temenni ediyorum. Ailelerine ve onlar için fedakarlık gösteren eğitimcilerimize de içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Btso Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Kaynak:https://747469.meb.k12.tr/icerikler/hayat-farkedince--guzel_11183268.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)