"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" Uygulaması Başlıyor

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasını Oltu Halk Eğitimi Merkezi Bünyesinde başlatıyoruz. Tüm Türkiye'de uygulamaya konacak proje ile 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı mahallelerde açacağımız kurslarımıza davet ediyoruz. Oltu'daki Mahallelerde bulunan okullarda uygun zaman ve şartlarda kurslar açılacaktır.  Kurs başvuru formları için Oltu Halk Eğitimi Merkezimize başvurunuz.

HAYAT BOYU ÖĞRENEN MAHALLE UYGULAMA KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla halk eğitimi merkezi kursları, her mahalleye taşınacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede seçilen en az bir okulda halk eğitimi kursları açılacak. 

Türkiye'deki her ilçede en az bir tane olmak üzere toplamda 995 halk eğitimi merkezi ve 24 olgunlaşma enstitüsü ile 73 alanda 3636 kurs çeşidiyle faaliyetlerimize devam etmekteyiz. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bireylerin bulunduğu her yerde; zaman, yaş, eğitim düzeyi gibi her türlü kısıtlamayı ortadan kaldırarak ihtiyaç duyduğu eğitime halk eğitimi merkezleri dışında seçilen okullardan da ulaşmasını sağlamak amacıyla "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasını hayata geçiriyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla ve coğrafi açıdan büyük olan ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, halk eğitimi merkezine ulaşım sorunu yaşayabiliyor. Kurslarımıza erişim sağlayamayan vatandaşlarımızın ihtiyaç, ilgi ve isteklerine öncelik verilerek "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamamızı başlatıyoruz. 

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla istihdamı geliştirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkıda bulunmak, kişilerin mesleklerindeki gelişmelerini yakından takip etmek hedefleniyor. 

Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri bünyesinde bir komisyon oluşturulacak. Komisyonda, mahalle sakinlerini temsilen muhtarlar da yer alacak.

Her mahalleden seçilen resmî temel eğitim ve ortaöğretim okulları, kurs merkezi olarak belirlenecek. Seçilen okullarda örgün eğitimi aksatmayacak şekilde halk eğitimi kursları uygun saatlerde düzenlenecektir. 

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasını başlatıyoruz. Tüm Türkiye'de yaygınlaşacak proje ile 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı mahallelerde açacağımız kurslarımıza davet ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Oltu Oltu Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)