Halis Kuralay'ı Ağırladık

 Emektar Öğretmenlere Vefa Etkinliği kapsamında öğrencilerimizle buluşturduğumuz Halis Kuralay, öğrencilerimize ufuk açıcı bir seminer verdi. Daha sonrasında kitap imza programı da yapan Kuralay ile öğrenciler,görme engelli bir bireyin öğretmenlikten devletimizin bir çok kademesinde aldığı görevleri ve ilham verici hayat hikayesini heyecanla dinlediler.

 

Halis Kuralay, 1968'de Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde dünyaya geldi. 1986'da Büyük Çekmece Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümünü kazandı. Fakat 2 yıl sonra psikoloji bölümüne geçerek, 1992'de bu  bölümden mezun oldu. Kasım 1991'de aynı üniversitede  Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'nde danışma elemanı ve tercüman olarak memuriyete başladı. Şubat 1993'te Milli Eğitim Bakanlığı'na İngilizce öğretmeni olarak atanan Kuralay, İstanbul'da bulunan bazı okullarda psikolojik danışmanlık, İngilizce öğretmenliği, müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı yaptı. Şubat 2005 ile Ocak 2012 arasında  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Özel Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. Halen Aile ve Sosyal Politikalar, İstanbul İl Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
 

2006-2011 arasında Ümraniye Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği ve engelli meclis başkanlığı görevlerinde bulundu. Bir dönem genel başkanlık, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğu Türkiye Beyazay Derneği'nin denetleme kurulu üyeliği, Bura Boğaziçi Üniversitesi mezunları derneği'nin disiplin kurulu üyeliği ve İgeder- İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin özel eğitim zümre başkanlığı görevlerini halen yürütmektedir. Ayrıca Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği'nin kurucularındandır.
 

2009-2012 yılları arasında  Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği halinde ve Türkiye Beyazay Derneği koordinatörlüğünde yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" projesinin İstanbul İl Koordinatörlüğü'nü üstlendi.
 

                Farklı radyolarda programcılık yapmış olan Kuralay, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış röportaj ve yazıları ile çeşitli radyo ve televizyonlarda yayınlanmış çok sayıda söyleşileri bulunmaktadır.
 

                Avrupa Birliği ve Tika projelerinde görev alan Kuralay, çeşitli özel ve kamu kurumlarının davetiyle ülke çapında çok sayıda toplantılarda konuşmacı olarak görev almaya devam etmektedir.
 

Doğuştan görme engelli olan Kuralay, evli ve dört çocuk babası olup, ileri düzeyde  İngilizce bilmektedir. Halis Kuralay'ın yayınlanmış dört eseri bulunmaktadır; Yeniden Hayata Dokunmak, Abese Ruhu, Kör Öyküler, Fati'nin Maceraları .

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)