Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Amaç

Bu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası, sitemizin ne gibi kişisel veriler topladığını, bu bilgilerin nasıl kullanıldığını, gerekli durumlarda bu bilgilerin kimlerle paylaşabileceğini, sitemizin topladığı/işlediği/sakladığı kişisel verilerinize ilişkin haklarınızın ne olduğunu, bu hakları nasıl kullanabileceğinizi ve elektronik ticari iletiler konusundaki tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.

Hukuki dayanak

OkulHaberleri.net internet sitesi 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve benzeri kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirebilmek için kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres ve kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik bazı kişisel bilgileri) toplamaktadır.

Gizlilik/Kişisel verilerin kullanılması Politikamız neleri kapsar?

Gizlilik/Kişisel verilerin kullanılması politikamız OkulHaberleri.net internet sitesini gezerken ve/veya servislerini kullanırken sizden topladığımız kişisel bilgilerinizi nasıl işlediğimiz konusunu kapsar.

Kişisel bilgi toplamadaki önceliğimiz size düzenlenebilir, verimli bir tecrübe sağlamaktır. Sadece bu amaç doğrultusunda kişisel bilgi toplamaktayız.

OkulHaberleri.net internet sitesi üyeliğinizi gerçekleştirirken size ait ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres ve kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik bazı kişisel bilgileri toplar. OkulHaberleri.net sitesinin servisini geliştirmek için kullanıcının tercih bilgilerini de toplayabilir. Ayrıca kullanıcının sağlamış olduğu, geri bildirimler, öneriler ve servise atmış olduğu epostalarda OkulHaberleri.net internet sitesi tarafından saklanmaktadır. OkulHaberleri.net internet sitesi topladığı bilgileri ama sadece buna bağlı kalmayarak site servisini geliştirmek, eposta ve web optimizasyonu yapmak, yeni özellikler eklemek için kullanabilir. Girilen bilgi, tüm kullanıcılar arasında reklam ve pazarlama amaçlı demografik veri saptamak ve hedeflemek adına bütünleştirilebilir.

Saklanan tüm kullanıcı bilgileri gizlidir. Gizlilik/Kişisel verilerin kullanılması politikamız OkulHaberleri.net internet sitesinin sahip olmadığı ve/veya kontrol etmediği 3. Partileri kapsamaz. OkulHaberleri.net internet sitesinde saklanan tüm kullanıcı bilgileri gizlidir. Gizlilik/Kişisel verilerin kullanılması politikamız OkulHaberleri.net internet sitesi'nin sahip olmadığı ve/veya kontrol etmediği 3. Partileri kapsamaz. OkulHaberleri.net internet sitesi, topladığı kullanıcı özelliklerini pazarlama ve reklam amaçlı paylaşabilir.

Bilgilerinizin kullanıldığını anladığınız durumda bize bildirebilir ve/veya OkulHaberleri.net internet sitesine ait eposta servisinden kaydınıza erişebilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Çerezler Nedir?

Çerezler bilgisayarınızın sabit sürücüsüne web sunucunuz aracılığıyla gönderdiğimiz, bizim sistemimizde, web sunucunuzu tanımlayan, bize sitemizdeki sayfaların nasıl, ne zaman ve kaç kişi tarafından ziyaret edildiği bilgisini veren alfanumerik tanımlayıcılardır.

OkulHaberleri.net internet sitesi çerezleri kişisel bilgi toplamaz ve çerezler ile toplanan bilgileri herhangi başka kişisel bilgilerle kim olduğunuzu, rumuzunuzu ya da eposta adresinizi bulmak için birleştirmez.

Genel sunucuların birçoğunda bulunan toolbar'daki "yardım" kısmı size sunucunuzda yeni çerezleri nasıl engelleyeceğinizi, sunucuya yeni bir çerez atıldığı zaman size nasıl haber verilebileceğini ya da çerezlerin tamamiyle nasıl devre dışı bırakılacağını belirtir. OkulHaberleri.net internet sitesi avantajlarından ve özelliklerinden yararlanmak için çerezleri önemle aktif bırakmanızı tavsiye ederiz.

Bazı iş ortaklarımız websitemizde çerez kullanabilirler (örnek; reklam verenler). Ancak bu çerezlere erişim ve bu çerezler üzerinde OkulHaberleri.net internet sitesi olarak kontrolümüz bulunmamaktadır.

OkulHaberleri.net internet sitesi aldığı herhangi bir bilgiyi paylaşıyor mu?

Kullanıcıların kişisel bilgilerinin kullanılması iş dünyasında çok kritik bir konudur. Kullanıcı bilgilerinden hiçbirini kiralamayacağımızın ve de satmayacağımızın teminatını veriyoruz. Kullanıcı bilgilerini aşağıda belirtilen şekilde değerlendireceğiz.

Kullanıcı bilgilerini tamamen yasalara uygun şekilde güvenilirliğine inandığımız amaçlar çerçevesinde; kendi kural ve anlaşmalarımızı diğer anlaşmalarda uygulatmak istediğimizde, ya da OkulHaberleri.net internet sitesi’nin çalışanlarının ve kullanıcılarının hak ve güvenliklerini korumak için kullanacağız.

İzniniz ile: Yukarıdan belirtilen durumlar dışında, üçüncü şahıslara bilgilerinizin verilmesi durumunda ve ya belirtilen amaçlar dışında kullanıldığında bilgilendirileceksiniz. Ayrıca bu durumda bilgilerinizin paylaşımını engelleme seçeneğine de sahip olacaksınız.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

OkulHaberleri.net internet sitesi ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve OkulHaberleri.net internet sitesi’nin yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

Hakkımdaki bilgiler güvenilir mi?

OkulHaberleri.net internet sitesindeki hesap bilgileriniz gizlilik ve güvenlik gerekçesiyle belirleyeceğiniz şifre tarafından korunmaktadır. Şifrenizi kimseyle paylaşmamalı ve otorite sahibi olmayan kişilerin eline geçmesinden korumalısınız.

Diğer sitelere linkler

OkulHaberleri.net internet sitesi’ne ait sitede yayınladığı linkleri değerli ürün, servis ve haberlere ulaşımınız için rehberlik amaçlı olarak kullanmaktadır. Linkini verdiği sitelerdeki içerikten sorumlu değildir ve tamamen bağımsızdır. Bu siteler hakkındaki sorularınızı, o sitelerin gizlilik politikasını inceleyerek giderebilirsiniz.

Nasıl üyeliğimi iptal ederim?

Üyeliğinizi iptal etmek için OkulHaberleri.net internet sitesi’nin sitesinin iletişim sayfasındaki iletişim formuna mesaj bırakarak veya iletişim e-posta adresimize konuyu bildirererek en kısa zamanda üyeliğinizin iptalini sağlayabilirsiniz.

Daha önce açıklandığı gibi, browserlardaki "yardım" seçeneği nasıl yeni cookie'lerden korunabileceğinizi, ya da nasıl cookie'leri silebileceğiniz hakkında yol gösterecektir. Ayrıca önemli bir konu ise, bizden gelen cookie'leri alamamanız durumunda ise sitemizin ilgi çekici özelliklerinden de yararlanamayacaksınız.

Kullanım Şartları

OkulHaberleri.net internet sitesini incelemek istediğinizde, ziyaretiniz ve gizliliğiniz yine belirlenen Gizlilik/Kişisel Verilerin Kullanılması Politikası ve Kullanım Şarları'na göre olacaktır. Belirlenen hasar verme ve kuralları çiğneme TC Kanun ve Yasaları çevresinde değerlendirilecektir.

Eğer sözleşme hakkında herhangi bir sorunuz olursa, çekinmeden OkulHaberleri.net internet sitesinin e-posta adresine e-posta atabilirsiniz.

OkulHaberleri.net internet sitesi Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasını zaman zaman değiştirme hakkına sahiptir. Ancak herhangi bir değişiklik yapıldığında söz konusu değişiklikler net şekilde belirtilecektir. OkulHaberleri.net internet sitesini devamlı ziyaretleriniz, iş bu düzenlemeleri onayladığınız anlamına gelmektedir.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İzmir Bölge Adliye Mahkemesi ve İcra Daireleri yetkilidir.

İletişim İzni

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve OkulHaberleri.net internet sitesinin sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere yine hak sahibi olduğu ve aynı veri tabanını kullanan/kullanacak diğer tüm sitelerine aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.