Geç Kalma Dönüşüme Başla Etwinning Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Özlem Şişman'ın da kurucularından olduğu projemizde Elmas Büyükökten , Naime Erkek,Esra Yüzbaşıgil ve Emine Yıldız öğretmenlerimiz de üye olarak katılmaktadır. Ülkemizin farklı illerinden de katılımcıları olan projemizin en önemli hedefi çocuklarımızı geri dönüşüm macerasına dahil edebilmektir.

Proje hakkında

Gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak elimizde, tabiki işbirliği şart.. Çocuklarımız evlerinde biriken atık yağ, atık pil ve plastik ve karton vb. malzemeleri getirerek, okulumuzda bulunan geri dönüşüm kutularında biriktirecek. Biriken atıkları belediyenin geri dönüşüm birimleriyle görüşerek toplanmasını sağlayacağız ve geri dönüşüm fabrikalarına ulaştıracağız. Biriken plastik kapak ve karton kutulardan temiz ve kullanılabilir durumda olanlarla yıl sonunda bir defile yapacağız. Hadi geç kalma, sende dönüşüme başla!

HEDEFLER

Çocuklarda doğa bilinci geliştirmek, atıkların çevreye verdiği zararları göstermek ve bunu engellemek, her malzemenin yalnızca bir kez değil defalarca kullanılabilir olduğunu göstermek, çevreye atılan atıkların canlılara ve bizlere verdiği zararların fark edilmesini sağlamak, çocuklara doğayı ve çevreyi korumada sorumluluk bilinci geliştirmek, yapılacak yıl sonu stem çalışmasında çocukların yaratıcılıklarını geliştirici faaliyetler oluşturmak

BEKLENEN SONUÇLAR

*Çocuklarda çevre ve doğayı koruma bilincinin oluşması
*Sadece okul değil tüm hayatı boyunca geri dönüşümü benimsemesi ve gerçekleştirmesi
* Sorumluluk duygusunun gelişmesi
*Yaratıcılığın gelişmesi
*Özgüvenin gelişmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Şehit Demet Sezen Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)