Evde Simli Kar Küremizi Yapmaya Ne Dersiniz ? Çok Kolay ve Eğlenceli. 3 C Sınıfından Nehir Şanlı Sihirli Küresini Evdeki Malzemelerle Tasarlıyor. Tebrikler Nehir. . .

Evde Simli Kar Küremizi Yapmaya Ne Dersiniz ? Çok Kolay ve Eğlenceli. 3 C Sınıfından Nehir Şanlı Sihirli Küresini Evdeki Malzemelerle Tasarlıyor. Tebrikler Nehir...

Ev yapımı kar küresi

 

Ev yapımı kar küresi, kışın büyüleyici etkisini evinize getirecek. Kar yağışının parıldayan sihrini sadece pencerenizin dışında değil artık evinizin içinde de yaşatacak.

Malzemeler:

 

İstediğiniz boyutlarda kavanoz

Çam ağaçları ya da istediğiniz hayvan figürü

Kar tozu

Sim 

Su

 

Kavanozun kapağını çıkarın ve seçtiğiniz objeyi kavanozun kapağının iç kısmına silikonla yapıştırın. Ardından kavanozun içine yapay karları ekleyin. Dilerseniz büyük taneli sim de kullanabilirsiniz.

Üzerine önceden ısıtıp soğuttuğunuz suyu 3 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve 2-3 damla kadar gliserin ekleyin. Yapıştırdığınız obje iyice kuruduktan sonra, kavanoz kapağını obje suyun içine gelecek şekilde kapatın. Kavanozun kenarlarını silikonlayıp, kapağı sıkarak kavanoza iyice yapışmasını sağlayın.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Elazığ Merkez Gönül İhsan Tangülü İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)