Esenler İlçesindeki Psikolojik Danışmanlara Terapötik Kartlar Eğitimi

 

ESENLER İLÇESİNDEKİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLARA TERAPÖTİK KARTLAR EĞİTİMİ

 

İlçemizde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara terapötik kartlar eğitimi verilecektir.

Terapötik kartlar eğitimi, personita kartlarının uygulanmasına yönelik bir eğitimdir.

Personita kartları terapötik kartlar içinde hem bireysel hem de aile danışmanlığında en sık kullanılan kartlardan biridir. 77 adet portre ve 44 adet soyut insan figüründen oluşan 2 ayrı kart grubundan oluşmaktadır ve 2 kart grubu ayrı şekillerde kullanılmaktadır. Çocuk, ergen ve yetişkinlerle danışmada kullanılabilen kartlar, çağrışımlar aracılığıyla iç dünyamızı ve anılarımızı harekete geçirmektedir. Bu çağrışımlar danışmada hem danışanı hem de onun öyküsünü almakta ve direnci kırmada oldukça kolaylaştırıcı bir araçtır. Diğer yandan danışanın danışma amaçlarını netleştirmede ve sürecini görmesinde, kendi baş etme kaynaklarına ulaşmasında da etkin şekilde kullanılabilmektedir. En çok da duyguların danışma odasına getirilmesini, fark edilmesini ve dışavurumunu sağlamaktadır. Travma çalışmalarında da etkin şekilde kullanılabilmektedir. Bu eğitimde her iki kart grubunun da farklı yaş gruplarında ve farklı amaçlarla kullanılmasına yönelik beceriler teorik ve uygulamalı olarak ele alınmaktadır.


Eğitim tarihi ve yeri:

Eğitim, katılımcı sayımıza göre iki gün olarak düzenlenecektir.

Eğitime başvuranlar 16 Nisan Cuma veya 19 Nisan Pazartesi günü 10.00-16.00 arasında, zoom üzerinden yapılacak eğitim oturumuna katılacaktır.


Eğitmen :

Doç. Dr. Durmuş Ümmet


Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında 2003 senesinde tamamladı. Aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık A.B.D.'da yüksek lisans (2007) ve doktora eğitimlerini (2012) tamamladı. 2003 yılında 5 ay süreyle Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde psikolojik danışman olarak çalıştıktan sonra 2004 yılında Marmara Üniversitesi'nde Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012 yılında Öğretim Görevlisi Dr. olarak ders vermeye başladı, 2017 yılında Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2018 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim alanında Doçent Oldu. Halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmakta, lisans ve lisans üstü dersler yürütmekte, yüksek lisans ve doktora tezleri yönetmekte ve bölüm başkan yardımcısı olarak çalışmaktadır. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Esenler Esenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)