Erasmus + Projesi Kapsamında

Erasmus + Projesi kapsamında Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri; İspanya, Litvanya ve Romanya ülkelerinde uygulanan "Üstün Zekalıların Eğitimi" konusunda eğitim alacaklardır.

Türkiye'de Bilim ve Sanat Merkezlerinin kurulması ile üstün zekâlı öğrencilere potansiyellerine uygun bir eğitim alma imkânı sağlanmıştır. Ancak, bu merkezlerde çalışan öğretmenler üstün zekâlıları öğrencilerin özelliklerini belirleme ve bu ihtiyaçlara cevap verme konusunda kendi çabaları ile hareket ederek başarıya ulaşmaya çalışmışlardır. Bilim ve Sanat Merkezlerinde çalışmak için seçilen öğretmenler, ileri düzey alan bilgisi ve araştırma becerilerine sahip öğretmenlerdir ve ayrıca birçoğu akademik kariyer sahibidirler. Ancak, üstün zekâlıların eğitimi ile ilgili olarak bulundukları şehirlerinde tek model ve bilgi kaynağı konumunda oldukları için dünyanın başka yerlerinde üstün zekâlıların eğitimlerine dair yapılanları öğrenme konusunda araştırma yapmak ve kendilerini geliştirmek için Avrupa ülkerinden İspanya, Litvanya ve Romanya´da eğitim alacaklardır.

Tarih boyunca üstün zekâlı bireylere özel önem verilmiştir ve bu nedenle de bir çok ülkede çeşitli kurum ve kuruluşlar üstün zekâlılar için özel olarak tasarlanmış programlar vermektedir. Üstün zekâlılara yönelik kurumlar genel eğitim kurumlarında oldukça küçük bir topluluğu oluşturduğu için bu kurumlardaki öğretmenler için bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak son derece büyük bir öneme sahiptir. Bu tür bir fırsat sadece bu alanda diğer ülkelerde yapılanları öğrenme fırsatı vermekle kalmaz, aynı zamanda Türkiye olarak bizlerin bu alanda yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak açısından da bir fırsat niteliği taşır. Bu proje kurumumuzdaki bütün öğretmenlerin organize edilen eğitim programları aracılığı ile üstün zekâlıların eğitimi kapsamında bilgi ve deneyim paylaşımlarına olanak sağlamayı amaçlamaktadır. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)