Erasmus + Okul Eğitimi Personel Hareketliliği

                                                                                                                                                 

 

Projemiz Hakkında:

Eğitimde teknoloji ve dijitalleşme pek çok konuyu somutlaştırarak anlamayı kolaylaştırır.

Bilgiye en hızlı şekilde ulaşma imkanı sunar. Kalıcılığı arttıcı etkisiyle ve yaratıcı düşünme becerileri kazandırmasıyla en az kitaplar kadar vazgeçilmezdir.

Günümüzde özellikle küresel iş gücünün nitelikli olmasının önem kazanması (küreselleşme) ve pandemi zamanın da dijitalleşmenin öneminin daha da artması, eğitim - öğretim süreçlerinde teknolojiden yararlanma çalışmalarının yaygınlaşmasının temel nedeni olduğu ileri sürülebilir. Bu süreçte ortaya çıkan tehditlere karşı koymak, fırsatlardan yararlanmak ve çocuklara daha yaşanabilir bir gelecek sunmak için diğer tüm sistemlerin olduğu gibi eğitim sistemlerinin de bu dönüşüme ayak uydurması zorunlu hale gelmiştir.

Teknolojik ve dijital olanaklardan yararlanmayan eğitim, zamanımızın toplumsal ve bireysel beklenti ve gereksinimlerine yanıt verememektedir.

Bilgi İletişim ve Teknolojideki (BİT) bu yoğun, hızlı gelişme ve bunların bireysel kullanımlarının hiç olmadığı kadar yaygınlık kazanması, eğitim yöntemleri kadar eğitim kurumlarını da değişime zorlayan en önemli dışsal kaynaklardır. Teknolojiyi ve dijitalleşmeyi doğru kullanmayı planladığımız bu süreçte aldığımız eğitimin yanında hangi yöntem ve tekniklerin kullanılacağı da önemli bir husustur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Pendik Orhangazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)