Enerji Verimliliği Haftası

Verimlilik İçin En Önemli Faktör: Tasarruf 

Enerji tasarrufu; genel olarak bilinen yöntemleri ve geliştirme prosedürlerini uygulamak, yeni teknolojileri kullanmak ve sosyal hayat standartlarını dikkate alarak enerjiyi daha etkin kullanmak anlamına gelir. Kısaca ifade etmek gerekirse, en ekonomik enerji, tasarruf edilen enerjidir.

Enerji tasarrufu ve enerji verimliliği anlamsal açıdan farklı olsalar da birbirleriyle ilişkili kavramlardır. Enerjinin doğru ve efektif kullanımı için bu kavramları iyi anlamak gerekir.

Enerji verimliliği, aynı işlevi yerine getirmek için daha az enerji gerektiren teknolojinin kullanılmasıdır. Standart akkor ampuller yerine LED ampul veya kompakt floresan lamba (CFL) kullanılması enerji verimliliğine bir örnektir.

Enerji tasarrufu ise daha az enerji kullanımıyla sonuçlanan herhangi bir davranıştır. Odadan çıkarken lambaları kapatmak, alüminyum kutuları geri dönüştürmek, kullanılmayan cihazları kapatmak enerjiden tasarruf etmenin bazı yollarındandır.

Bireysel Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Nasıl Yapılır?

Bireysel olarak yapacağımız bazı uygulamalar enerji tasarrufuna destek olarak, tüm doğaya ve insanlara çeşitli faydalar sağlayacaktır. Evlerde uygulanan en basit tasarruf yöntemlerinden biri; doğal aydınlatma yardımıyla suni ışık kaynaklarının kullanımını azaltmaktır.

Enerji tasarruflu cihazların tercih edilmesi de evlerde enerji tüketimini azaltabilir. "Energy Star" sertifikası etiketli cihazlar, düşük enerji tüketimleriyle kullanımda öncelikli olarak tercih edilmelidir. Aynı şekilde bu cihazların aşırı kullanımlarının azaltılması tasarrufa destek olabilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Derince Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)