Edusımsteam Büyük Ölçekli Pilot Çalışması Başlatılmıştır.

Bakanlığımız ERASMUS projeleri kapsamında; EDUSIMSTEAM projesi ile gerçek yaşam problemlerine çözüm bulmak üzere hazırlanan STEAM senaryolarını simülasyon ortamında uygulamak amacıyla SimuLearn platformu oluşturulmuştur.

https://simulearn.eba.gov.tr sitesi üzerinden öğretmen ve öğrencilere yönelik simülatörler ile öğrencilerimize 21. yy becerileri kazandırılması hedeflenmektedir. Öğretmenlerimiz için gerekli STEAM metaryali ise Bakanlığımızın simulearn.eba.gov.tr web sitesi üzerinde simulasyon ortamında hazırlanmış ve öğretmenlerimize sunulmuştur.

EDUSIMSTEAM projesi kapsamında;

STEM konusunda ilgili öğretmenlerimizin Bakanlığımızın edusimsteam.eba.gov.tr adresinde bulunan proje hedef, faaliyet ve çıktılarını incelemeleri, simulearn.eba.gov.tr adresine kayıt olmaları gerekmektedir.

Kayıt yapan öğretmenlerin kayıtları okul web siteleri incelenerek günlük onaylanmaktadır. Ayrıca mail atılmamaktadır. Kayıt oldukları günün bir sonraki gününde sisteme giriş yapılabilmektedir. Ayrıca daha önce orta ölçekli proje kapsamında kayıt yaptıran öğretmenlerimiz artık öğrencilerini de simulearn.eba.gov.tr adresine kayıt yaptıracaklardır.

Her öğretmenimizden en az 25 öğrenci kayıt etmeleri beklenmektedir.

Bakanlığımızın simulearn.eba.gov.tr adresi üzerinde ERASMUS+ desteği ile hazırlamış olduğu sistem alt yapısı öğretmenler ve öğrencilerimize açıktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Şefaatli Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)