Eba'da Şifre Alma İşlemleri ve 3gb İnternet Kullanımı

EBA'DA ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ VE 3GB İNTERNET KULLANIMI

3GB internet hakkını kullanırken paket aşımı halinde kendi ücretlendirmenize tabi tutulabilirsiniz. Bu konuda dikkatli kullanmanızı öneririz.

 

Öğrenciler EBA Şifrelerini Nasıl Alacaklar?

1. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerinden yararlanabilmeleri için tüm öğrencilerimizin EBA Şifrelerini oluşturmaları gerekmektedir. EBA Sayfam butonunda yer alan ders konu içeriklerinden, sınavlardan, tüm yardımcı kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Öğretmenlerimiz tarafından gönderilen çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.
2. EBA Şifresi almak için aşağıdaki adımları uygulayınız. 
3. www.eba.gov.tr sitesinde Öğrenci butonuna tıklayınız. 
4. Şifre oluşturmak için Hesap Oluştur (E-Okul) butonuna tıklayınız. 
5. Güvenlik Kodu, TC Kimlik No, Okul No, Cilt No Bilgilerini giriniz. 
6. Karşınıza gelen ekranda kendi oluşturduğunuz ve en az 6 karakterli şifrenizi 2 kez giriniz. 
7. Veli Cep Telefonu bilgisini girerseniz telefona onay kodu gönderilir bu onay kodunu giriniz. (E-Posta ve Cep Telefonu bilgisi girmeden de işlem yapabilirsiniz.) 
8. Şifrenizi unuttuğunuz takdirde girmiş olduğunuz cep telefonuna şifre hatırlatma mesajı istenebilir. 
9. Altı saniye bekleyin mesajı geldiğinde sonuna kadar bekleyip karşınıza gelen TC Kimlik No ve Şifre alanına bilgileri girip EBA'ya girebilirsiniz. 
10. Şifrelerini oluşturan öğrenciler EBA'ya girerlerken Öğrenci Girişi ve EBA butonuna tıklayarak girebilirler. 
11. Şifrelerinizi unuttuğunuz takdirde veliniz veli girişi butonu ile sisteme E-Devlet Şifreleri ile giriş yaparak Tek Kullanımlık Kod alabilirler ve bu kodla EBA'ya giriş yaparak tekrar yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Veli veya Öğretmen Aracılığıyla EBA İçin Nasıl Şifre Oluşturulur?
www.eba.gov.tr adresine giriş yaptıktan e-devlet kapısı aracılığıyla e-devlet şifresi ile EBA'ya giriş yapılabilir.  Ya da öğretmen e-Devlet veya MEBBİS bilgileri ile EBA'ya giriş yaparak şifre de verebilirler. Bu şifre ile EBA'ya giriş yapılır ve bundan sonra kullanacağınız şifreyi belirleyebilirsiniz.

3 GB ÜCRETSİZ 

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile üç GSM operatörü arasında 13 Mart 2019'da bir protokol imzalanarak EBA'ya ulaşımı daha da kolaylaştırma kararı alındı. Bu kapsamda Türkiye'deki operatörlerden Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell mobil internet bağlantısını kullanan EBA kullanıcıları içeriklere her ay 3 GB'a kadar ücretsiz erişim sağlayacak.   

VODAFONE

Bu kapsamda, Vodafone abonelerinin bu anlaşmadan faydalanabilmeleri için gerekli sistem tanımlamaları Vodafone tarafından otomatik yapıldı. Bu GSM operatöründe herhangi ek bir başvuru sürecine ihtiyaç duyulmadan EBA'ya 3 GB ücretsiz erişim gerçekleşecek. 

TÜRK TELEKOM

Türk Telekom aboneleri EBA yazıp 5555'e SMS göndererek başvuru sürecini başlatabilecekler. 

TURKCELL

Turkcell aboneleri ise "BİP" uygulamasındaki "Keşfet" menüsü altında bulunan "EBA" kanalını takip edip mesaj gönder ekranında yer alan "Hemen Kazan" seçeneği üzerinden başvuru yaparak bu hizmetten faydalanabilecek.

Kampanya detayları için:
Turkcell:https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/konusma/eba-3-gb-hediye-internet-kampanyasi#sssTürk 
Telekom:https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/kampanyalar/sayfalar/faturali/eba-kampanyasi.aspx   
(Kaynak: https://www.eba.gov.tr/haber/1576501657)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Altınova Hacı Ali Saruhan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)