E - Mesem Sistemi

       T.C.

                                                  MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

                                      Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

 

 

Sayı: 19863661-10.07.01-E.9016054                                          07.05.2018

Konu : E-Mesem Sistemi Hakkında

 

 

                                                                 DAĞITIM YERLERİNE

İlgi:a)  Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde

     Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

     Yapılmasına Dair Kanun.

b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

 

İlgi (a) Kanun ile 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklikler yapılarak çıraklık eğitimi zorunlu örgün eğitim kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda hazırlanan ilgi (b) Yönetmelik, 26 Mart 2017 tarihli ve 30019 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Mesleki eğitim merkezi programına 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı itibariyle yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine tabi olarak e-Okul sistemi üzerinden, 9 Aralık 2016 tarihinden önce ise e-Mesem sistemi üzerinden öğrenci kaydı yapılmaktaydı. Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrencilerin bilgilerinin tek bir sistemde toplanması için Mart ayı itibariyle e-Okul sisteminde kayıtlı olan öğrencilerin bilgileri e-Mesem sistemine aktarılmış olup sisteme girişler https://e-mesem.meb.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

e-Mesem sisteminde güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Aşağıda belirtilen bilgilerin okul/kurumlarımızca kontrol edilmesi ve eksik bilgilerin ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

Bu kapsamda;

A) İşletmelere yapılacak devlet katkısı ödemeleri ilgili olarak,

1- İşletmelere yapılacak devlet katkısı ödemeleri için, öğrencilerin mesleki eğitim aldıkları işletmelerin bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. (Öğrenci İşlemleri/İşyeri Bilgileri)

2- Nisan ayı içinde devamsızlık yapan öğrencilere ait bilgilerin girilmesi gerekmektedir. (Öğrenci İşlemleri/SGK Devamsızlık)

3- Geçmiş aylarda çeşitli nedenlerle yapılamayan devlet desteği ödemeleri için toplam öğrenci sayısı ödenek talebinin girilmesi gerekmektedir. (Geçmişe Dönük Ödeme/Yeni Kayıt)

4- Tüm veri girişleri bittikten sonra ödeme onaylarının verilmesi gerekmektedir. (Devlet Katkısı Ödeme Onayı/İşletmelere Ödenecek Toplam Tutarı Hesapla)

5- Ödeme ekranına gelen bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra işletmelere ödenecek toplam ödenek tutarının onaylanması gerekmektedir. (Devlet Katkısı Ödeme Onayı/İşletmeye Ödenecek Tutarı Onayla)

6- Onaylama işleminden sonra ödeme listeleri alınabilecektir.

 B) e-Mesem sisteminde tamamlanması gereken diğer bilgiler,

1- Ön kayıtta bekleyen öğrencilerden kayıt işlemini tamamlayanların asıl kayda dönüştürülmesi diğer adayların ise kayıtlarının silinmeden ön kayıtta beklemesi gerekmektedir.

2- Yönetmelik 2017 öğrencilerinin alan dal ve eğitim durumu bilgileri kontrol edilecek ve eksik veya yanlış bilgi varsa düzeltilecektir. (Öğrenci İşlemleri/Öğrenci Bilgi)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Kale Kale Başaranlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)