Doğanın Doktoru Sensin Atıkları Dönüştürmeye Ne Dersin?

      Geri dönüşümün amacı; kaynakların lüzumsuz kullanılmasını önlemek ve atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılmasını sağlamaktadır. C Demir, çelik, bakır, kurşun, kağıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum ülke ekonomisinde önemli bir rol oynar. Örneğin kullanılmış kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azalttığı ve bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

Geri dönüşüm uzun vadede verimli bir ekonomik yatırımdır. Hammaddenin azalması ve doğal kaynakların hızla tükenmesi sonucunda ekonomik problemler ortaya çıkabilecek ve işte bu noktada geri dönüşüm ekonomi üzerinde olumlu yapacaktır. Yeni iş imkânları sağlayacak ve gelecek kuşaklara doğal kaynaklardan yararlanma olanağı sağlayacaktır.

Okulumuzda da bu bilincin yerleşmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Geri dönüşüm seferberliği başlatılarak yarışmalar düzenlenip öğrencilerimizin bu konuda farkındalık kazanması hedeflenmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Çerkezköy Veliköy Belediyesi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)