Dijital Çağ ve Yapay Zeka Çevrim İçi Semineri

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan "UNESCO Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri" projesi kapsamında 81 ilde görev yapan BT Koordinatörlerinin ve Fatih Projesi Eğitmenlerinin katılımıyla Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çakır tarafından "Dijital Çağ ve Yapay Zekâ" konulu çevrim içi seminer 15.02.2021 tarihinde saat 20:00'de düzenlendi.

Çevrim içi seminerin açılış konuşmasını Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz yaptı. 81 İl BT Koordinatörlerine ve Fatih Projesi Eğiticilerine küresel salgın döneminde göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Yılmaz, Genel Müdürlük olarak çevrim içi seminerler ile sahadaki paydaşların dijital becerilerini geliştirmeyi ve mesleki gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Doç. Dr. Hüseyin Çakır ise, yapay zekanın dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgiler paylaştı. Sunumunda yapay zekanın uygulama alanları olan uzman sistemler, yapay sinir ağları, dijital oyunlar, bilgisayarlı örüntü tanıma ve robotik konularına vurgu yaptı.

Çevrim içi seminer kapanış konuşmalarıyla ve tüm katılımcılara e-katılımcı belgesi takdim edilmesiyle sona erdi. Seminere okulumuz bilişim teknolojileri rehber öğretmeni Emre Telli katıldı. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Sorgun Mevlüde - Ahmet Doğanay Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)