Deneyap 1. Aşama Sınavı Olan E - Sınav İçin Başvurular Başladı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin tespit edilmesi, bu gençlerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması, gençlerin takım çalışması, yenilikçi düşünce, proje geliştirme odaklı eğitim programları ile daha üretken olabilmeleri amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu gençlik merkezlerinde kurulmaya başlanmıştır.

İlimizde de Asım Gültekin ( Fatih), Maltepe (Maltepe), Şehit Ferdi Yurduseven (Sultangazi), Gençlik Merkezlerinde Deneyap atölyeleri kurulacaktır.

1- Öncelikle Deneyap 4'lü protokol ile Gençlik Merkezlerimizde kurulacak atölyelerde faaliyet göstermektedir.

2- Ortaokul grubu için(4. ve 5. Sınıflardan): 100 kişi Lise grubu için(8. ve 9. Sınıflardan):60 kişi toplamda 160 Genç eğitim görmeye hak kazanacaktır.

3- Deneyap için öğrenci seçimi iki aşamadan olacaktır. 1. Aşama E-Sınav: Gençlik Merkezlerimizde kurulacak salonlarda 2-23 Ağustos tarihlerinde sınav yapılacaktır. 2. Aşama: E-Sınavda başarılı olan gençlerden 2.5 katı kadar kişi uygulama sınavına alınacaktır. 

4- Deneyap Eğitimleri çeşitli başlıklarda 2 yılı teori 1 yılı proje çalışmaları olmak üzere 3 yıllık bir eğitim süreci içermektedir.

5- Eğitimler alanında uzman kişiler tarafından verilecektir.

6- Her eğitim başlığı sonunda gençlere öğrendiklerini uygulama fırsatı sunduğu Proje Şenlikleri düzenlenmektedir.

7- 2020-2021 eğitim öğretim yılında 8,9. sınıfta yada hazırlık sınıfında okuyor olanlar başvuru gerçekleştirebilir.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)