Değerler Eğitimi Kapsamında Öğrencilerimiz Okulumuzda "sevgi" Temasını İşledi.

Sevginiz balonlar gibi yayılsın ve sahiplerini bulsun sloganları ile 9/ B sınıfı öğrencilerimiz  "Sevgi" temasını işledi.   Arkadaşlarına balonların içine  sevgiyle ilgili sözler ve küçük süprizler koyarak  sevdiklerini gösterdiler. 

Uçurulan  balonlarla, öğrencilerimizide olan sevginin doğru bir şekilde aktarılması sonucu balonlar gibi etrafa saçılabileceği ve   diğer insanlara ulasabileceği uygulamalı olarak gerçekleştirildi .  

Damlaya damlaya göl olur misali öğrencilerimiz de  okulumuzda sevginin dünyaya hakim olması ümidi  ile  farkındalık oluşturmaya çalıştı. 

Sevgi Nedir?

İnsan taşıdığı ve yaşadığı duygularla değer kazanmaktadır. Sevmek duygusu da insana verilmiş en güzel ve anlamlı duygulardan bir tanesidir. Bu duyguyu, en mükemmel şekliyle yaşayabilen sadece insandır. 

İnsan, her şeye karşı taşıdığı sevgisiyle âlemin her tarafıyla alâkadardır. Sevgisi ne kadar büyükse, insan o kadar büyüktür. İnsan, sevgisiyle anlam kazanıyor. İnsanı insan yapan değerlerdendir sevgi. 

Sevgi kapasitesi yoğun insanlardan oluşan bir toplum, hayatın yaşamaya değdiği, insan olmanın lezzet verdiği, insanlar arası ilişkilerin kaliteli olarak icra edildiği bir dünyanın kapılarını açacaktır. 

İnsana bu duyguyu Veren, onun kullanım sınırlarını da belirlemiştir. Onun için meşrû olan sevgi, taşıyanı sevimli kılar . İnsan bedenine iskân edilen ruh, ancak sevgi ile nefes alır. Sevgi, ruhun  genişlemesine vesiledir. Her şeyin sevilecek tarafına yönelen ruh, sevginin her şeyi kapsadığını görecektir. 

Böylece göz, sevgi gözlüğüyle hayata bakacaktır. Görülen, varlıklardaki güzellikleri görecektir ve gösterecektir. Sevgi kulağı, işitme organına dokunan bütün seslerin sevgi melodisini hissedecek ve terennümünü böylece idrak edecektir. Sevginin hakim olduğu vicdan, kendisine dokunan bütün olaylardan sevgiyi öz olarak çıkaracaktır. 

İçinde sevgi taşımayan bütün davranışlar, hem taşıyanı, hem de taşınanı rahatsız edecektir. Sevgisiz vermek, almak, ilgilenmek, gitmek, gelmek, düşünmek, hissetmek, dokunmak, hasılı onsuz ne kadar fiil varsa, ruhsuz olacaktır. 

Fotoğraflar: Şule Bilgin, Cansu Bayrak, Semire Yumak, Nuran Hekimoğlu.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Urla Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)