Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. . .

Türk Gençliğine emanet edilen Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygıyla, şükranla, özlemle anıyoruz.

29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yaş Günü kutlu olsun...

 T.C. MEB ATATÜRK SAYFASI:
https://www.meb.gov.tr/ataturk/

***

MEB, CUMHURİYET'İN 100. YILI ETKİNLİKLERİNİ "YÜZÜNCÜ YIL GALERİSİ"NDE YAYIMLAMAYA BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yapılan faaliyetleri Yüzüncü Yıl Galerisi'nde yayımlıyor.

Bakanlığın yuzuncuyilgalerisi.eba.gov.tr adlı internet sayfasında yer alan galeride, bugüne kadar yapılan sergilerin görselleri yer almaya başladı.   

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ortak arşivi ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi Salonu'nda düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi'nde, geçmişten günümüze eğitim ortamları, eğitim metotları, eğitim teknolojileri, eğitim materyalleri, faaliyet ve uygulamalarını kapsayan 175 fotoğraf, ders araç gereçleri, diplomalar ve icazetnameler, Yüzüncü Yıl Galerisi adlı internet sayfasında dijital ortama taşındı.   

Ayrıca, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde eğitim alan öğrencilerle Mesleki Eğitim Merkezleri öğrencileri arasında yapılan "Ahi Evran'dan Cumhuriyetin 100. Yılına Gelişen Meslekler" temalı resim yarışmasında il birincisi seçilen eserler de dijital galerideki yerini aldı.   

Öte yandan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ait 100 eserin katıldığı ve Türkiye genelindeki tüm Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı Resim Sergisi" de söz konusu internet sayfasından görülebiliyor.

(Kaynak: https://www.meb.gov.tr/meb-cumhuriyetin-100-yili-etkinliklerini-yuzuncu-yil-galerisinde-yayimlamaya-basladi/haber/31344/tr)

***

MEB'DEN CUMHURİYETİN 100. YILI FİLMİ

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kısa film hazırladı.

Filmde, ülkemizin kurtuluşunda stratejik rol oynamış olan vatan evlatları işaret edilerek, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle bugünkü öğrencilerin de tıpkı önceki akranları gibi ülkemize ve milletimize sağlayacakları katkıların ve Türkiye Yüzyılı'nın inşasında oynayacakları rolün önemi vurgulandı, 100 yıl önce kurtuluş ve kuruluş evresindeki cesaret, yetenek ve azimleriyle ön plana çıkmış vatan evlatlarının taşıdığı bilinç ve inancın, Cumhuriyetin 100. yılında "Türkiye Yüzyılı"nın emanet edileceği öğrencilerdeki devamlılığı ve yansıması sahnelendi.   

Üç öğrencinin, Millî Mücadele'ye katkı veren üç tarihsel karakterle olan benzerlikleri filmde gösterildi. Filmdeki öğrencilerin ilki, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında vatana hizmet etme hayaliyle 14 yaşındaki Salihlili Mehmet'in gazi Mehmetçikleri savaşta hayata bağlamak için gösterdiği çabadan esinlendi. İkinci öğrenci, henüz 12 yaşında bir çocuk olan Nezahat Onbaşı'nın savaş sırasında askerÎ mesajları şifreli bir şekilde telgrafla ileterek sağladığı katkıyı örnek aldı.  Üçüncü öğrenci ise, 15 yaşındaki Gazi Cemal'in savaş anında bölükler arasındaki iletişimi sağlayarak savaşın seyrini değiştirmesindeki rolünden hareketle, "Türkiye Yüzyılı"nda cumhuriyete sağlayacağı katkıları ortaya koydu.   

Millî Eğitim Bakanlığı, hazırladığı bu filmle cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve azminin bugünkü genç nesillere ışık tutmasıyla, gelecek "Türkiye Yüzyılı"nın da aynı değerleri taşıyan öğrencilerle inşa edileceğini vurguladı. Bu vesileyle Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve dolayısıyla tüm maarif camiasının belirleyici rolünün altını çizildi.   

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Düzce Merkez Gölormanı İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)