Covid - 19 Tanısı İle Tedavisi Yapılanların Okul/kuruma Dönüşünde Yapılması Gerekli İş ve İşlemler

Covid-19 Tanısı İle Tedavisi Yapılanların Okul/Kuruma Dönüşünde  Yapılması Gerekli İş ve İşlemler

Bakanlığımız okul/kurumlarında Koronavirüsün yayılımını engellemek üzere önlemler ivedilikle alınmaktadır. Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla etkin mücadele edilmesi ve sürecin hassasiyetle yönetilmesi için aşağıda yer alan hususların uygulanması önemli görülmektedir. 

Covid-19 salgınının kontrolüne yönelik olarak, vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve işe başlaması ile ilgili süreçler, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" rehberi 5 Eylül 2020 tarihinde değişiklik yapılarak yeniden güncellenmiştir.

Bu itibarla,  Genel Müdürlüğümüz ilgi yazısının C maddesi ''Covid-19 Tanısı İle Tedavisi Yapılanların Okul/Kuruma Dönüşünde  Yapılması Gerekli İş ve İşlemler'' başlığında belirtilen hususlar aşağıdaki şekilde revize edilmesi uygun görülmektedir. 

Buna göre;

Çalışan, sağlık kuruluşları tarafından verilen raporları yönetime uzaktan ileti araçları ile bildirir. İşverenlerce, raporların geçerlilik süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ve diğer resmi makamların açıklamaları takip edilmesi,

Belirti göstermeyen veya hafif vakalarda (evde izlenen veya hastanede 24 saatten kısa süre yatan vakalar) PCR testi pozitif ise PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda ise semptom başlangıcından itibaren 10. günün sonunda izolasyon sonlandırılması,

Hastane yatış endikasyonu olan vakalarda (Hastaneden 24 saatten uzun süre yatan) izolasyonun sonlandırılması, PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 14. günün sonunda sonlandırılması,

Yoğun bakım endikasyonu olan veya immunsuprese (bağışıklık baskılayıcı) vakalarda ise PCR pozitif ise PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 20. günün sonunda izolasyon sonlandırılması gerekmektedir.

Ayrıca bahse konu rehberde, izolasyon süreleri sonlandırılan kişilerin PCR testine bakılmaksızın işe geri dönebilecekleri belirtilmektedir. 

Konu hakkında yönetici, öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi, süreçlerin hassasiyetle takip edilmesi ve yönetilmesi önemli görülmektedir.

Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Finike Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)