Çorum / Merkez İkbalevler Anaokulu

Telefon:0364 226 02 97 Adres:Ulukavak Mahallesi Adnan Özejder Caddesi No43 Merkez/ÇORUM Web Sitesi:https://ikbalevlerianaokulu.meb.k12.tr Çorum Okulları, Çorum Merkez Okulları, Çorum Anaokulları, Çorum Merkez Anaokulları, Anaokulu Haberleri, Çorum Anaokulu Haberleri, Çorum Merkez Anaokulu Haberleri
Kaynak:https://ikbalevlerianaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonSevgi dolu bir ortamda; öğrenmeye ilgi uyandırmak ve öğrenmeyi sevdirmek, bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel, yaratıcılık ve öz bakım becerilerini desteklemek, Atatürk ilkeleri doğrultusunda milli değerlere sahip çıkmak, öğrencilerimizin kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilen, her türlü yeniliğe açık, araştırmacı ve katılımcı, geleceğe yön verebilen bireyler olmaları yolunda ilk temelleri atmak.
MisyonBilgi ve teknolojinin öncelikli kullanıldığı günümüzde eğitim alanındaki her türlü yeniliklere öncülük ederek, sevgimizle ve ekip çalışmamızla yeni eğitim projeleri üretmek ve okulumuzda uygulamak, eğitim öğretimde araştıran, sorgulayan, sürekli gelişime açık, yaratıcı, kendisi ve çevresiyle barışık nesiller yetiştirmek.
Telefon0364 226 02 97
AdresUlukavak Mahallesi Adnan Özejder Caddesi No43 Merkez/ÇORUM
İnternet Sitesihttps://ikbalevlerianaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriULUKAVAK MAHALLESİ ADNAN ÖDEJDER CADDESİ NO:43
Ulaşım3
Öğretim ŞekliİKİLİ
Ders SaatleriSABAH GRUBU:08.30-12.30
ÖĞLE GRUBU:13.00-17.00
Isınma TürüDOĞALGAZ
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerÇocuklarımızın sosyal ve bedensel gelişimlerini sağlıklı biçimde tamamlayabilmeleri ve ileride sağlıklı birer yetişkin olabilmeleri açısından spor çocukların yaşamlarının olmazsa olmazıdır. Çocuklarımız her gün günde en az bir saat bahçede "serbest oyun" saatinde temiz havada oynayabilmekte; haftalık programları çerçevesinde jimnastik ve orff derslerine devam etmektedirler.

Spor yapmayan çocuklarda obezite, astım, bronşit gibi sorunlara çok daha sık rastlandığı gözlenmekte; dolayısı ile spor derslerine okulumuzda büyük önem verilmektedir. Jimnastik, vücuda esneklik kazandırırken aynı zamanda kasları da güçlendirmektedir. Sağ-sol beyin ve el-göz-ayak koordinasyonunu geliştirirken; karın ve sırt kaslarını çalıştırarak, duruş bozukluklarını gidermeye yardımcı olmaktadır.Jimlastik ve orff derslerimiz ise çocuklarımızı hem zihnen dinlendirmekte hemde beden farkındalıklarının artmasını sağlamaktadır.
Bilimsel EtkinliklerBİLİM ve MATEMATİK ATÖLYEMİZ:
Bu atölyede dünyayı, etrafımızdakileri, en bilimsel ve temel halleriyle ele almaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza bilimsel düşünme becerisi katıp ileriki yaşamlarında üretime katıldıklarında neden, nasıl sorularını sorabilen, yeni düşünceler üretebilen, hala merak eden, dünyayı tanımak ve anlamak isteyen çocuklar olsunlar istiyoruz çünkü. Yani aslında sınırları olmasın, çılgınca düşünebilsinler ve deneyebilsinler istiyoruz. Peki, biz onların önlerine sınır koyarak sınırsızlaştırabilir miyiz? Tabii ki hayır işte bu yüzden atölyemiz var. Fen ve matematik atölyemizde doğayı, organik ve organik olamayan materyalleri inceliyoruz. Bu etkinliklerin temelini doğadaki canlı ve cansız varlıklar oluşturuyor, insanlar, bitkiler, hayvanlar, dış görünüşleri, yaşam şekilleri, beslenme şekilleri, diğer canlılarla benzer ve farklı yönleriyle ayrıntılı şekilde ele alıyoruz. Çeşitli deneyler yapıyoruz ve çocukların merak duygularını ve anlama isteklerini daha da perçinliyoruz.

Matematik çalışmalarında ise kavram tahtaları kullanımı, zihinden matematik çalışmaları, nesnelerle matematik etkinlikleri, dev abaküslerle çalışma gibi etkinlikler yapıyoruz. Etrafımızda gördüğümüz her şeyin kendi içinde bir matematiğinin olduğunu ve bunu anlamanın yollarını ararız. Matematik becerilerini destekleyen oyunlar oynarız.

Matematik etkinliklerinin temel kavram ve becerilerini öğreniriz ve tanırız. Mantık, sınıflandırma, karşılaştırma, sayı duygusu ve sayma şekilleri, konum ilişkileri ve parça-bütünler, birebir eşleştirme, grafik okuma hazırlama, geometrik şekilleri tanıma, basit toplama ve çıkarma yapabilme, zamanla ilgili kavramları tanıma, nesneleri ölçebilme yaptığımız çalışmalardan bazıları.
ProjelerOkulumuzda yerel, ulusal ve uluslar arası projeler yapılmakta olup, okulumuz; yerel projede il birinciliği, ulusal ve Avrupa projelerinde bir çok başarı belgesi ve kalite etiketiyle ödüllendirilmiştir.
  • Öğretmen Sayısı10
  • Öğrenci Sayısı166
  • Derslik Sayısı4
  • Yemekhane Sayısı1
  • Oyun Odası Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı2
Kaynak:https://ikbalevlerianaokulu.meb.k12.tr/19/01/752614/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)