Kaynak:https://corumozelegitim.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonGüleryüzlü ortamda “önce insan” anlayışından yola çıkarak geleneği ve değişimi bütünleştirerek geleceği elinde tutan bir okul.
Özel eğitim gereksinimli bireyler için eğitim-öğretim etkinliklerinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü okulumuzda çevrede bir eğitim merkezi olmak.
Öğrenme güçlüğü yaşayan her bireyin başarılı olabileceği bir alan mutlaka vardır ilkesi ile tüm öğrencilerimize başarıyı tattırmak.
Tüm öğrencilerimizin kapasitelerini kullanmalarına yardımcı olarak yeterliliklerinin en üst seviyesine kadar ulaşmalarında rehber olmak.
Öğrencilerimizle anne-babaları ve toplumun diğer bireyleri arasında iletişimi başlatmak ve sürdürmek.
Toplumun, öğrenme güçlüğü yaşayan bu bireyleri tüm yönleriyle kabullenmeleri, benimseyerek içlerine almaları ve onların hayata katılmasını kolaylaştırmaları için olumlu ve kabul edici bir bakış açısı kazanmalarında ve sorumluluk almalarında çevreye örnek olmak.
MisyonÖzel gereksinimli bireylerden hafif düzeyde öğrenme yetersizliği yaşayan öğrencilerimize, yaşamış oldukları yetersizliğin engele dönüşmemesi için okulumuz için belirlenmiş eğitim-öğretim programı çerçevesinde, öğrencilerimizin kapasite, ilgi, ihtiyaç, gereksinimler doğrultusunda ve imkanlar ölçüsünde uygun eğitim-öğretim yaşantıları ve ortamlarında , bireysel farklılıklara saygı duyarak ve gözeterek bilgi, beceri, tutum kazandırarak kendisiyle ve çevresiyle uyum içinde, kendine güvenen, dürüst, çalışkan, saygılı, hoşgörülü, sorumluluklarının farkında ve gerçekleştiren bireyler olarak toplumda bağımsız ve üretken bir birey olarak varolmalarını sağlamak, aynı zamanda toplumun da bu bireylerin farkına vararak onları benimsemeleri ve içlerine almalarını sağlamak temel işlevimizdir.
Başarılar2012 ÖMSS´de (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Türkiye 1. si okulumuzdan çıkmıştır.
2012 ÖMSS yerleştirmelerinde 1 öğrencimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Çorum İl Müdürlüğü´ne yerleşmiştir.
2012 yılında ÖMSS´ye yönelik olarak açılan hazırlık kursuna katılan engelli kursiyerlerimizden 5 tanesi 2013 yılı ÖMSS yerleştirmelerinde Çorum ilinde çeşitli okullarda hizmetli olarak yerleştirilmiştir.
Telefon3642231167
Faks3642231166
AdresÇorum/Gülabibey Mah. Bağcılar 72. Sok. No.2
İnternet Sitesihttps://corumozelegitim.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriGülabibey Mah. Bağcılar 72. Sokak. No:2 ÇORUM
UlaşımMerkezOkulumuza toplu ulaşım hizmetleri Saat Kulesinden kalkan Halk Otobüsleri ile Küçük sanayii ve Lozan Evler Otobüsleri okulumuz civarından geçmektedir.
Özel araç ile ulaşım, Kafkas Evler Camiinden devam eden yolun Küçük Sanayii Sitesine yönelen kavşağın sol arka sokağında dır.
Merkezden UzaklıkMerkez
Servis BilgisiOkulumuz öğrencilerimiz İl Mİlli eğitim Müdürlüğümüzce yapılan ihale ile Servis Taşımacılığı yapılarak ulaşımı sağlanmaktadır.
Kontenjan BilgileriOkulumuzun öğrenci kontenjanı ile ilgili kısıtlaması bulunmamaktadır.
Ders SaatleriBaşlama : 09:00
Bitiş : 14:30
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıYok
Sportif Etkinlikler8 ayrı branşta yerel ve ulusal tüm spor yarışmalarına okulumuz iştirak etmekte olup başarılı sporcularımız takip edilmektedir.
  • Öğretmen Sayısı42
  • Öğrenci Sayısı142
  • Derslik Sayısı17
  • Atölye Sayısı6
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
  • Revir Sayısı2
Kaynak:https://corumozelegitim.meb.k12.tr/19/01/279278/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)