Coronavirüs Salgını Kapsamında Alınan Önlemler

ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL EYLEM PLANI

Osman Attila İlkokulu

 

Okul genelindeki normalleşme sürecinde, Salgın Hastalıkların (COVID-19 vb.) Kurumumuz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız üzerinde bulaşını sınırlamak amacıyla tüm çalışanlarımızın Sosyal mesafe (min.1,5 metre) – Maske kullanımı – Hijyen kurallarını gözeterek aşağıdaki plan çerçevesinde hareket etmesi ve ekli kılavuzdaki bilgiler ışığında çalışması önem arz etmektedir.

Bu kapsamda tüm öğrencilerimizin, çalışanlarımızın kendisi ve arkadaşlarını koruması adına anılan önlemlere titizlikle uymasını rica ederiz.

 

FAALİYET/ BİRİM 

YAPILACAK OLAN EYLEM 

İLGİLİ BİRİM 

TERMİN

Okulumuza
Girişler

Okulumuza gelen tüm çalışan ve ziyaretçilerimizin ateş ölçümü yapılacaktır. Ölçülen vücut sıcaklığı değeri 38°C ve üzeri olan kişilere giriş izni verilmeyip, ilk ölçümden en az 15 dakika sonra tekrar ölçülmesi, vücut sıcaklığı değeri hala 38°C derece ve üzeri olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanmalıdır.

Güvenlik Personelleri 

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Servis kullanan her öğrencinin servise binişi sırasında görevli kişi tarafından ateşleri ölçülecek ve sonrasında gerekli uygulamalar yapılacaktır. Servis kullanan öğrenciler servise biniş/inişlerde sosyal mesafeye dikkat edecekler, maskesiz olmayacaklar, servis oturma planında kendileri için belirlenmiş koltuklara oturacaklardır.  

Servis Personeli Öğrenciler

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Tüm öğrencilerimizin vücut sıcaklığı okula gelmeden önce evde velileri tarafından ölçülecek, vücut sıcaklığı 38°C ve üzeri olan öğrenciler okula gönderilmeyerek veliler tarafından Okul Yönetimine bilgi verilecektir

Veliler İlgili Okul Müdürleri

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Tüm çalışanlarımıza ve maskesi olmayan öğrenci ve ziyaretçilerimize girişte maske verilecek, çalışanlarımız, öğrenci ve ziyaretçilerimiz okulumuzun tamamında maske kullanacaktır. Girişte el antiseptikleri kullanılacaktır. Ziyaretçilere verilen kartlar her seferinde dezenfektan ile silinecektir.

Güvenlik Personelleri  Veliler

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çay Ocakları

Çay ocaklarına görevli haricinde giriş ve görevli personel haricinde asla çay alımı yapılmayacaktır. Birim amirleri bu hususu takip edeceklerdir. Kişilere ait kullanılan her bardak sadece bulaşık makinesinde yüksek ısıda yıkanacak, diğer servislerde karton bardak kullanılacaktır.

Çay ocağında Görevli Çalışanlar Tüm Personel

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Su Sebilleri

Okulumuz bünyesinde kullanılan su sebilleri, kontrol edilmesi güç ve bulaş riski yüksek olduğundan, ikinci bir duyuruya kadar kullanıma kapatılması, öğrenci ve çalışanlarımıza kapalı şişede su verilmesi sağlanacaktır. 

Okul Müdürü ve Öğretmenler

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çalışma Ofisleri Öğretmen Odaları

Çalışma ofislerinde ve öğretmen odalarında 1,5 metre mesafeye uyacak şekilde düzenleme yapılacak, Birim yöneticisinin gerek görmesi halinde başka bir odada, diğer bir bölümde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma vb. uygulama ile önlem alınacaktır.

Okul Müdürü Müdür Yardımcıları

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çalışma ofisleri her gün mesai bitiminde temizlenecektir.  

Okul Müdürü Yardımcı Personel

Sürekli

Çalışma ofislerinde masalar üzerinde klasör, dosya, evrak vb. olmaması bunların dolaplarda, çekmecelerde muhafazası temizlik ve hijyen açısından önem arz etmektedir. Kalem, zımba, delgeç vb. eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Zorunlu hallerde dezenfekte edilmelidir. 

Tüm çalışanlar

Süreklİ

Toplantılar

Toplantılar olabildiğince telekonferans yoluyla yapılmaya devam edecek, zorunlu hallerde yapılması gereken yüz yüze toplantılarda da sosyal mesafe kurallarına riayet edilecektir. Toplantılarda maske kullanılacaktır. Toplantı salonu sık sık havalandırılacaktır.

Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

Kronik Hastalığı bulunan çalışanlarımız

Kronik rahatsızlığı bulunan ve süreç boyunca uzaktan çalışan, izinli olan vb. çalışanlarımız, rahatsızlık durumlarını gösterir evraklarını (Doktor raporu, tahlil, tetkik vb.) bir dosya ile genel müdür onayı ile işyeri hekimimize ulaştıracak, işyeri hekimimiz de konuyu Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibi gündemine alacak, komisyon kararı ile çalışıp çalışılmayacağına karar verilecektir. Karar, ilgili çalışana ve birim amirine duyurulacaktır.

Kronik Rahatsızlığı Bulunan Tüm Çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

Esnek Çalışma Uzaktan Çalışma

İşyeri çalışma ortamının sosyal mesafe şartlarını sağlayan birimlerimiz için esnek/uzaktan çalışma sistemi sonlandırılmıştır. 

Tüm çalışanlar

Eylül.2020

Sosyal mesafe şartlarını taşımayan (1,5 metre mesafe) ofis ortamları için genel müdürün inisiyatifinde uzaktan çalışma yapabilecektir.  

Birim Yöneticileri/ Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

Mescitlerin kullanımı

Okulumuz bünyesinde bulunan mescitte vakit namazları, TC. Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planında belirtildiği üzere (Aksi bir karar alınmadığı takdirde) fiziki mesafeyi korumak, maske kullanmak şartıyla kılınabilecektir. 

Okul Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Mescit her sabah ve her vakit namazından sonra dezenfekte edilecektir.

 OKul Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Abdest alınan mekanlar, her vakit namazı sonrasında deterjanlı su ile temizlenecektir

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Şehit Kerim Üye İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)