Çomü Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasemin Uzun İle Okulumuzda 'Kutadgu Bilig Okumaları' Söyleşisi Gerçekleştirdik.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, Türkiye'deki Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi çalışmaları kapsamında proje koordinatörü öğretmenimiz Hilal KARAEFE UĞUR danışmanlığında bu hafta ÇOMÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkçe Eğitimi bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasemin Uzun'la Kutagdu Bilig Okumaları başlığında bir söyleşi gerçekleştirdik. 21.12.2023 saat 14.00 de okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşimize okul müdürümüz Selahattin Demirdağlı, okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin yanı sıra Çan Fen Lisesi Okul Müdürü İlhan ÖZKAN, Çan Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bilgehan KEHA ve öğrencileri; Çanakkale Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Filiz TURAN ve öğrencileri de dinleyici olarak katılım sağladılar. 

Doç. Dr. Yasemin UZUN bu söyleşimizde Kutadgu Bilig'i ele alırken; iyilik, gençlik, bilgi, adalet gibi bölüm başlıklıklarına ayırarak örnek beyitler üzerinden hem sembolleri hem de eserin günümüzde bile hala geçerliliğini koruyan eşsiz öğütleri üzerinden değerlendirerek öğrencilerimiz ve bizler için eleştirel okumanın nasıl yapılması gerektiği noktasında engin bilgiler verdi. Söyleşimizin ikinci bölümünde ise okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni M. Nilay KARAÇAY'ın danışmanlığında yürütülen 'OKULUN KALBİ KÜTÜPHANELER PROJESİ' okulumuz etkileşimli kitap okuma grubumuzun hazırladığı Kutadgu Bilig incelemesi 11. sınıf öğrencilerimiz Şebnem Berna METE, Ayşe GÜNEN, Ceren DURAK ve Yağmur Nehir ATILGAN tarafından sunuldu. Proje Danışman Öğretmenimiz M. Nilay KARAÇAY ve öğrencilerimizin özverili bir şekilde hazırladığı bu inceleme ve bilgilendirme sunumları için de ayrıca teşekkür ederiz. Söyleşi sonunda proje koordinatörümüz Hilal  KARAEFE UĞUR  tarafından Yasemin Hanım'a çiçek takdimi gerçekleştirildi, hatıra fotoğrafları çekildi ve programımız sona erdi. Bu güzel etkinlikte bizimle beraber yol aldığı için ve verdiği kıymetli bilgiler için Doç. Dr. Yasemin UZUN’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi dinlemeye gelen misafirlerimize de teşekkürü borç biliriz. Projenin devamında bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Merkez Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)