Çocuklar Eba'da Ramazan Manileriyle Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Erzurum'da kurulan Anadolu Masal Evi'nde Kovid-19 tedbirleri nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklara "Erzurum ağzı" ile EBA üzerinden ramazan manileri söyleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğiyle yürütülen "Anadolu Masalları Projesi 81 ilde 81 Masal Evi" çalışmaları kapsamında açılan Erzurum Anadolu Masal Evi, hem öğrencilere hem de yetişkinlerin gelişimine olanak sağlıyor.

 

Erzurum Anadolu Masal Evi'nde görevli okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Betül Ölmez; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilere EBA üzerinden ramazan manileri seslendiriyor.

 

İdareci ve öğretmenlerle görüşerek sınıflara çevrim içi misafir olan Ölmez, öğrencileri Erzurum ağzı ile söylediği birbirinden farklı manilerle hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

 

Ölmez,  "Kuklalarımla birlikte çocukların kaygı düzeyini azaltma adına online ortamda çocuklara eğitim vermeye devam ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda çocuklarla buluşuyoruz." dedi.

 

"Çok güzel geri dönüşler alıyorum"

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Bala Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)