Çocuk Kütüphanesi Açıldı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Üniversitesi bünyesindeki Çocuk Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. Okumanın insanın gelişimine katkı sağladığını ifade eden Bakan Selçuk, çocuklara yaklaşımla ilgili önerilerde de bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Çocuk Kütüphanesi'nin yenilenen binasının açılışında yer aldı.

 

Bakan Selçuk, açılışta yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek okumanın insanın gelişimine katkı sağladığını ve "okuduğunu anlama" konusunun üzerinde durulmasının önemine dikkati çekti.

 

Selçuk, bazen anlayış, yaklaşım ve tutumların çocukların ihtiyacı olmayan alanlarda zorlanmalarına yol açabildiğini de belirtti.

 

Öğretim programlarının içindeki yapılanmaların, sınavlarla ilgili hususların, öğretmen eğitimi konusunun okuduğunu anlama ve dil üzerinden yürütülmesi noktasında gayret sarf ettiklerini aktaran Selçuk, bu konuda yapılan çalışmaları anlattı. Çocuklara yaklaşımla ilgili önerilerde de bulunan Bakan Ziya Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Bizler aşırı yapılandırmalara gitmeden, aşırı kurallar koymadan, çocukların doğasına ve ihtiyaçlarına saygı göstererek yol aldığımızda, onlar gerekeni yapıyor. İsteklerini, arzularını rahat şekilde ifade ediyorlar. Bazen anlayışımız, yaklaşımımız, tutumlarımız çocuklarımızın ihtiyacı olmayan alanlarda zorlanmalarına yol açıyor. Bizim de kendimizi yeniden gözden geçirmemiz, kurallarımızı, ortamlarımızı, koşullarımızı düzenlememiz gerekiyor."

 

Selçuk, daha sonra Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş ve çocuklarla birlikte kütüphanenin açılışını yaptı.

 

Kütüphanede bir süre çocuklara oyunlarında eşlik eden Bakan Selçuk,  çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Tüm paydaşlarımıza duyurulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Buca 23 Nisan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)