Çocuk Kulübü - Kodlama

Manolya gelincik sınıfında önce yön oklarını öğrendik ardından yön kodlama oyununu oynadık bardaklarin üstündeki yüz ifadelerden gözlerin hangi yöne baktığını bulup oklarla eşleştirdik daha sonra bardakları kâğıttaki noktalar olarak düşündük ve renkli dil çubuklarını kullanarak kagittaki şekli bardakların üstünde oluşturduk.

 

Nilüfer papatya sınıfında bardak kodlama oyunu oynadık önce bardakların üzerindeki yüz ifadelerini inceledik kimine güldükkiminde korktuk kiminde de kızdık  taklitleri yaparken çok eğlendik. Ardından aramızdan robot seçip  yüz ifadelerinden birini seçip taklidini yapıp özelliklerini söylemesini istedik. Doğru bardağı bulan kişi kulenin temelini oluşturdu. Oyunun en eğlenceli yeri kulenin bitiminde  yaptığımız kuleyi yıkmak oldu.

 

Menekşe karanfil sınıfında  ellerimizi kodladık. ihtiyacımız olan bir robot ve bir çocuk renkli kagitlar ve ellerimiz oldu. Algoritma tekniğini kullanarak ellerimizle renkleri kodladık. Önce robot renkleri tek tek rengini söyleyerek kodladi ardından çocuk robotun kodladığı renkleri sırayla kodlamaya çalıştık. İlk başlarda şaşırdıkama robotu dikkatlice izleyerek sonunda başardık.

 

Lale Gül sınıfında bilgisayarsız kodlama oyunu oynadık. Tırtılımızın kelebeğe ulaşması için meyveleri yemesi gerekiyordu. Önce tırtılımızın hangi yöne doğru gideceğini kutucukları boyayarak belirledik ve sırasıyla meyveleri yemesini sağladık. Ardından kelebeğe ulaştık. Etkinlik sonunda hepimiz birer tırtılolduk ve meyveleri yedik. Ardından kelebek olup uçtuk.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Süleymanpaşa Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)