Çanakkale Zaferinin İzinde

Dönmek için değil, ölmek için cephelere koşan kahraman ecdadımızın, coğrafyamızın  Türk yurdu olduğunu ve öyle de kalacağını kanıyla yazdığı yerdir Çanakkale. Sınırsız gücün sonsuza uzandığı, inancın maddeyi bertaraf ettiği ve Türk'ün İstiklali uğruna akın akın şehadete koştuğu yerdir Çanakkale. 

Çanakkale Zaferimizin 108. yılında Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale  ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını en derin şükran ve minnet duygularımızla anacağımız bir etkinlik düzenledik. Etkinlikte öğrencilerimiz

"acı, hüzün, hasret,  vatan uğruna candan geçiş ve istiklale aşk" temalı birbirinden güzel türkü ve marşları söylerken bir grup öğrencimiz de enstrümanlarıyla onlara eşlik ederek izleyicilerimize çok özel anlar yaşattılar. Gitar, org, flüt, bendir ve kemandan oluşan enstrümanlarımızın büyülü sesiyle buluşan solo ve koro şeklinde şöylenen türkülerimiz bizleri farklı bir atmosfere taşıdı. 

Vatan, bayrak, şehadet, vatanını kahramanca savunma gibi temaların harmanlandığı ve şiirin en güzel halinin sergilendiği dinleti bölümümüzle ise izleyicilerimiz duygulu anlar yaşadı. Şiirlerimize eşlik eden görsel ve fonlar etkinliğimize renk kattı. Acılarımız, sevinçlerimiz, zaferlerimiz yeri geldi bir şiir dizesinde, yeri geldi bir türkü notasında türkü türkü, mısra mısra yüreklerimize dokundu. 

Programın organizesinde yer alan okul idaremize, müzik öğretmenlerimiz Aysun TAYFUR ve Nemide ÖNDER'e; Türkçe öğretmenlerimiz Gürkan GÖKBULAK ve Erhan ÇAĞLAYAN'a ayrıca programa emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

Ölmek için gidenlere rahmetle... Ruhunuz şad olsun...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)