Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümünü Kutluyor; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları Olmak Üzere, Aziz Şehitlerimizi Minnet ve Saygıyla Anıyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.Ruhları şad olsun.

 

Şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale...
Şairin de dediği gibi bedrin aslanlarının kükrediği yerdir Çanakkale.
Çanakkale kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı yerdir.
Çanakkale, bebeğine isim vermeden yuvasından ayrılan, tüfeğine yar, mezarına bahar diyenlerin, tarihe kahramanlık kelimesini altın harflerle yazdığı yerdir.
Çanakkale inançtır, Çanakkale cesarettir, Çanakkale Türk'ün imkânsızı dünyaya haykırdığı yerdir.
Çanakkale bir ruhtur, bir manadır, bir idealdir. Canı Allah için feda edebilme ruhudur.
Eşlerin hasretidir, yavukluların elini yüreğine basmasıdır, evlatların yetimliğidir.
Anaların duasıdır Çanakkale. Çanakkale anaların, yüzüne rüzgarın değmesine tahammül edemedikleri kınalı kuzularını, Rabbin emanetine gönderdikleri, "Ya şehid ol ya gazi" diye uğurlanmış, evlatların boyunlarına takılmış hamaylıdır.
Çanakkale topyekûn bir direniştir. Anaların, bıyığı terlememiş çocuklarının saçlarını kınalayarak cepheye göndermesidir.
Çanakkale vatan toprağıdır. Çanakkale Yemendir, Trablusgarptır, Kahiredir, Bağdattır, İstanbul'dur, Bosna'dır, Kırcaalidir, Kayseridir, Diyarbakırdır. Çanakkale şimdidir, Çanakkale burasıdır.
Çanakkale Türktür,Kürttür, Boşnaktır, Araptır, Arnavuttur, Çerkezdir.

Çanakkale bir bilinçtir. "Kimi Hindu kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" olanı bilmektir. Vatanın bayrağın üzerine geleni bilmektir.

Çanakkale, 100 yıl sonra bile, ümmetin Gazze'de, Şam'da, Bağdat'ta, Kahire'de, Bosna'da, Doğu Türkistan'da boğazlandığını yüreklerde hissetmektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Yunusemre Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)