Çanakkale Zaferi'ni ve Zaferin Kahramanlarını Panelde Andık

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anam Günü etkinlikleri kapsamında, çevrimiçi olarak "ÇANAKKALE'Yİ ZAFERE TAŞIYAN RUH VE BU RUHU ŞİİRLE YAŞATAN MEHMET AKİF" konulu bir panel düzenlendi.

Panelde Tarih Öğretmenimiz Betül Ergün, "Destansı Bir Mücadele" başlığıyla zaferin hangi duygularla ve nasıl şartlar altında kazanıldığını; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Emine Yıldız, "Çanakkale'ye Ruh Verenler" başlığıyla zaferin kazanılmasında büyük fedakârlık göstererek katkı sağlayan inanmış ve korkusuz kahramanlarımızdan birkaçının hikâyesini; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe Nur Yıldırım ise "Çanakkale'nin Destanını Yazan ve Ruhunu Yaşatan Adam Mehmet Akif" başlıklı konuşmasıyla Çanakkale Şehitleri şiirini Mehmet Akif'in hangi şartlarda yazdığını ve böyle destanların milletlerin tarihine nasıl yön verdiğini anlattı.

Öğretmenlerimiz, içten ve Çanakkale Zaferi'ne farklı bir bakış açısı kazandıran konuşmalarıyla dinleyicilerin büyük beğenisini kazandılar.

Moderatörlüğünü okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Nur YILDIRIM'ın yürüttüğü ve çok sayıda öğrenci ile öğretmenin takip ettiği panel, Okul Müdürümüz Meral ŞAHİN GÜNKUT'un kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Derince Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)