'Büyük Ellerden Minik Ellere Dijital Dünya' Yaygınlaşıyor

 Uzaktan eğitim kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dijital ortamlarda sürdürülmeye başlaması ile eğitimde yeni bir döneme geçilmiştir.

Erken çocukluk dönemi çocukların dijital yeterlikleri ile dijital dünyada sağlıklı ve dengeli tutum edinmeleri konusunda önemsenmesi gereken bir zaman dilimidir. Bu durum üzerine Gentaş Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve eğitimi öğrencileri  eTwining projesine katılmışlardır. Büyük Ellerden Minik Ellere Dijital Dünya adlı projede Çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencilerinin bölüm derslerindeki öğrenme süreçlerini ve aktivitelerini web 2.0 araçlarını kullanarak disiplinler arası ilişkiyi destekleyerek elde ettikleri çıktıları, okul öncesi eğitimi çocuklarının eğitimlerinde, etkin ve eğlenceli hale getirerek uygulamalı olarak kullanmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Proje; Mengen Gentaş  Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu lisesi, Ankara Sincan Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Ankara Sincan Törekent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Litvanya Klaipėda "Vėtrungė" gymnasium  okullarının katılımı ile  Mart 2021-Mayıs2021 tarihleri arasında 10 Öğretmen,44  lise öğrencisi ile yürütülmüştür.

Öğrenciler Proje sayesinde Web 2.0 araçlarının kullanımını öğrenerek ve derslere entegrasyonu sağlanarak Özgün içerikler oluşturup eğitici çıktılar oluşturdular.

Proje çıktılarımız  Ankara, Bolu, Gaziantep, Adıyaman,  İstanbul ,Ordu, Trabzon gibi birçok ilimizde Okul Öncesi Eğitimi  kurumlarında ve Çocuk Kütüphanelerinde yaygınlaştırılmıştır.Covid-19 sürecinde bazı kurumlarımızda yüz yüze bazı kurumlarımızda online yaygınlaştırmalarımız yapılmış olup , çocuk kütüphanelerine dijital içerik olarak sunulmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Mengen Gentaş Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)