Bursluluk Sınavı ve Resmi Tedbir İşlemleri Hakkında

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI VE RESMİ TEDBİR İŞLEMLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI HAKKINDA


Sınav Ne Zaman:  25 Nisan 2021 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da yapılacaktır.

Kimler Başvurabilir: 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri başvuru yapabilir.

Başvuru  Tarihleri: Sınav başvurusu 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklardır.

Sınav sonuçları 18 Haziran 2021 tarihinde ilan edilecektir.

 

 

RESMİ TEDBİR İŞLEMLERİ HAKKINDA

  • Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yetersizlik durumlarına uygun sınav tedbir hizmeti alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; kayıtlı olduğu okulun bulunduğu bölgede hizmet veren RAM'a müracaat etmesi zorunludur.
  • Okul müdürlüğü, velinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav tedbir hizmetiyle ilgili olarak RAM'a yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur.
  • RAM'da yapılacak işlemlerde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin (evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç) kendisinin de bulunması gerekmektedir.
  • Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için öğrenci velisi tarafından "Engelli Sağlık Kurulu Raporu ya da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER), Engelli Kimlik Kartı veya Engelli Bilgisinin İşlendiği T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı" belgelerinden birinin örneğiyle RAM'a başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere RAM tarafından, sınav tedbir hizmeti verilecektir.
  • Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, çocuklarının bu durumlarıyla ilgili işlemlerini en geç 26 Şubat 2021 tarihine kadar RAM'a yaptırmaları gerekmektedir.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Esenler Esenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)