Bu Okullardaki Öğretmenlere Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Desteği Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamındaki okullarda görev alan öğretmenlere ölçme ve değerlendirme eğitimi verilmeye başlandı.

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında somut adımlar atılmaya devam ediyor. Seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek kapsamında seçilen okullara 2020'de 164 milyon liralık yatırım yapıldı.

Projenin amaçlarından bir tanesi de bu okullarda görev alan öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi verilmesi olarak planlanırken, bu kapsamda, 1000 okulda görev yapan tüm öğretmenlere ölçme ve değerlendirme eğitimleri verilmeye başlandı.

 

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki Ölçme ve Değerlendirme Merkezleri desteğiyle iki etap halinde yapılacak çalışmada, 13-22 Ocak tarihleri arasında "Sınıf İçİ Değerlendirme" ve 22 Şubat-5 Mart tarihleri arasında "Tamamlayıcı (Alternatif/Yeni) Değerlendirme Yöntemleri" eğitimleri verilecek.

Böylece proje kapsamındaki okullarda görevli 37 bin 500 yönetici ve öğretmen eğitimlerden yararlanacak.

"2020'de proje kapsamındaki okullara yaklaşık 164 milyon lira destek sağladık"
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamasında, bir taraftan mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmak, diğer taraftan okullar arası başarı farklarını azaltmak için "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Toprakkale Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)