Bu Haftanın Atasözü Belli Oldu. . .

BU HAFTANIN ATASÖZÜ : BÜYÜK LOKMA YE, BÜYÜK SÖZ SÖYLEME.

ANLAMI : BAŞARAMAYACAĞIN, SONUÇLANDIRAMAYACAĞIN BİR KONUDA KESİN SÖZLER SÖYLEMEME ANLAMINDA KULLANILIR… 

BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK SÖZ SÖYLEME (HİKAYEMİZ)

Kerem ile Kıvanç çok iyi arkadaşlarmış. İkisinin de dersleri çok iyiymiş. Çünkü ikisi de düzenli olarak kitap okur, okuldan geldiğinde günlük ders tekrarları-nı yapar ve ödevlerini aksatmazmış.

Okulun son haftalarıymış. Öğretmen öğrencilere ilk dönemin genel bir değerlendirmesi amacıyla haf-taya deneme sınavı yapacağını söylemiş. Öğrenciler soru çözmeyi çok sevdikleri için çok sevinmişler. Tüm öğrenciler sınav günü gele-ne kadar test çözmeye ve tekrarlar yapmaya başlamışlar.

Sınav haftası gelmiş çatmış. Öğretmen sınav için öğrencilerin sıralarının üzerini boşaltmalarını istemiş. Herkes sınava hazırmış. Öğretmen öğrencilere ce-vap kâğıdı dağıtırken ; “Kodlamaya dikkat edin ve her sorunun cevabını doğru kutucuğa kodlayın” diye uyarmış.

Sınav nihayet başlamış. Kerem ile Kıvanç çok heyecanlıymış. Çok çalıştıkları için kendilerine çok güveniyorlarmış. Bir yandan soruları okuyorlar bir yandan da kodlama yapıyorlarmış. Ama Kerem biraz dikkatsizmiş. Kodlama yaparken boş bıraktığı sorunun yerine başka sorunun cevabını kodlamış. Böyle olunca sıray-la bütün soruların cevaplarını yanlış kutucuğa işaretlemiş.

Bir gün sonra sınav sonuçları açıklanmış. Kerem’in puanı çok düşükmüş. çünkü kodlama yaparken kaydırma yapmış. Kıvanç Kerem’e yüklenmiş. Kerem’e “İnsan dikkat eder, sen kod-lamayı öğrenemedin mi daha?” diye alay etmiş.

Kerem, Kıvanç’ın kendisi ile dalga geçmesine üzülmüş ve ona; “Senin de başına gelebilirdi.” demiş. Kıvanç ise gül-müş. “Ha ha ha. Ben kaydırma yapmam ki, çok dikkatliyim-dir.” demiş. Kerem “Kendine bu kadar güvenme, büyük lokma ye büyük söz söyleme.” diye onu uyarmış. O gün Kerem eve üzgün gitmiş.

 

Bir ay sonra öğretmen yine deneme sınavı yapacağını duyurmuş Kerem sı-nav duyurusuna pek sevinememiş hatta üzülmüş. Çünkü son sınavda epey düşük puan almış. Kıvanç ise sınava hemen başlamış. Sınav süresi çabuk dolmuş. Öğ-retmen cevap kâğıtlarını toplamış. Öğrenciler evlerine dağılmışlar. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir İvrindi 7 Eylül İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)