Bir Kasım Hüznü Sardı Her Yanı

  Ebediyete irtihâlinin yıl dönümünde Ulu Önder saygı ve minnetle anıldı. 

 "Beni anlamak demek kahve köşelerinde değil, laboratuvarlarda sabahlamaktır." minvalinde sözlerle şiir dizelerinin ötesinden sesleniliyor Atatürk bizlere. 

  Biz de onu anlamak ilim, irfan, teknoloji üretmektir diyerek yola revan oluyoruz. Minik yüreklere Atatürk sevdasını ilmin harfleriyle yazmayı ilke kabul ediyoruz. 

  10 Kasım sabahı... Saat 9'u 5 geçe... Acı sirenlerin yüreklere dokunuşuyla başlayan törenimiz okul bahçemizde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması, Atatürk büstüne öğrencilerimizin çiçek takdimi ile noktalanarak okulumuz çok amaçlı salonunda yapılan törenle devam etti. 

 

   Türkçe Öğretmenimiz Erhan ÇAĞLAYAN'ın hazırladığı Atatürk oratoryosu; seyircileri duygusal boyuta taşırken okunan şiirler yüreklere dokundu. Müzik Öğretmenimiz Aysun TAYFUR'un hazırladığı koro ise Atatürk şarkıları ve muhteşem marşlarla izleyicilerin beğenisini kazandı.  

   Okulumuz çok amaçlı salonunda yapılan program sınıflarda video konferans metoduyla öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Okul idaremizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve okul aile birliğimizin her hâlinden Atatürk yansıyan bugünde Ata'ya özlem ve minnet iliklerimize kadar hissedildi. 

  Günün planlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen okul idaremize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, sonsuza dek Atatürk aydınlığı ile kalmayı görev adlediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)