"Bir Destandır Çanakkale" Tiyatrosunu Nefeslerimizi Tutarak İzledik

Vatan müdafaasının kilit noktalarından olan Gelibolu yarımadası'nı muhafaza uğruna gerekirse canlarından geçen ama vatanının bir karış toprağından geçmeyerek devleşen ve  yüreklerimizin enginliğinde ebedileşen şehitlerimizin öykülerinin kaleme alındığı "Bir Destandır Çanakkale Müzikal Tiyatral Anlatı" etkinliğine öğrencilerimiz ile birlikte katıldık. 

Tiyatral anlatıda; yaşlı anasını, babasını; anne karnındaki bebeğini, henüz baba diyememiş evladını, eşini, kavuşmayı hayal ettiği yavuklusunu geride bırakarak bedeniyle oluşturduğu setlerle düşmana geçit vermeyen kahraman Türk askerinin; onları cepheye uğurlarken gözünün yaşını yanağına değil yüreğine akıtan ve hatta korkusuzca  cepheye koşan Türk kadınının destansı öykülerinin yer aldığı Çanakkale Zaferi'nden kesitler sunuldu. 

Top atışıyla fransız denizaltını esir alan Çanakkale kahramanı Bursalı Müstecip Onbaşı ve torunları Bursa Erkek Lisesi, Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinin, vatan müdafaasında iş başa düştü diyerek cephelere koşan 45 kilonun üstündeki çocukların, diğer bir ifadeyle 15'lilerin öykülerine yer verildi. 

Duygusal  anların yaşandığı etkinlik; coşkuyla hüznün sentezinde öğrencilerimize tarih bilinci veren bir fikir hareketi oldu. 

Tiyatral anlatıya öğrencilerimizle birlikte katılımı organize eden okul idaremize ve Türkçe Öğretmenimiz Yasemin ÖZER ÖZDEMİR'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

   108.yıl anısına... Saygı, minnet ve en kalbi duygularımızla...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)