“batman Kodlama Hareketi” Projesi Başladı

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü-Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliği ile Raman Anadolu Lisesi tarafından uygulanacak olan Batman Kodlama Hareketi Projesi 05 Mart 2018 Pazartesi günü hayata geçirildi. 09 Mart 2018 Cuma gününe sona erecek olan proje kapsamında ilimizdeki değişik kademelerde görev yapan 23 öğretmene Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimi verilecek.

Raman Anadolu Lisesinde gerçekleşen Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimin başlama programına Vali Yardımcısı Mekan ÇEVİREN, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Şube Müdürleri Mehmet Şirin TEMİZ, Cemal KONAKÇI, Ömer ÇİÇEK, bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Projenin başlatılmasında kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mekan Çeviren; “Kıymetli arkadaşlar, akılı evler, binalar, araçların olduğu yeni bir çağdayız. Bu çağa teknolojik endüstri 4 deniyor. Çocuklarımızı yeni çağa uygun olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda teknoloji hareketini başlatmamız lazım. Kodlama eğitimi teknoloji hareketlerinden biridir. Bu proje kapsamında 23 öğretmenimize DİKA’yla ortaklaşa kodlama eğitimi veriliyor. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Raman Anadolu Lisemize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızı 21.yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir. Kodlama öğrenmek, okuma yazma öğrenmek kadar önemlidir. Bizler bir yandan okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma öğretmek için çabalarken, aynı zamanda geleceğe hazırlanan çocuklarımıza da kodlama öğretmenin heyecanı içindeyiz. Çünkü biliyoruz ki, kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor”dedi.

Programlama öğrenmenin aslında yeni bir dil öğrenmek gibi olduğunu vurgulayan Kurtaran, uzmanlara göre de kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesinin o kadar kolay olduğunu ifade etti. “Kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor” diyen Kurtaran, Raman Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve DİKA tarafından eğitim desteği verilen bu proje ile kodlama öğrenen öğretmenlerimizin, okullarında imkanları ölçüsünde öğrencilere kodlama ve robotik alanlarında eğitim vereceklerini belirtti.

KURTARAN, projenin hayata geçirilmesi için verdiği destekten ötürü Valimiz Sayın Ahmet DENİZ’e, DİKA Genel Sekreteri Sayın Yılmaz ALTINDAĞ’a, DİKA Batman Yatırım Destek Ofisine, Raman Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Batman Merkez Selçuklu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)