Basın Açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 14/2/2018 tarihli ve 30332 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna ilişkin detaylı açıklamalar Bakanlığımızın resmî internet sayfalarında yapılmıştır.

Söz konusu Yönetmelikteki düzenlemeler, ortaöğretime başlayan öğrencilere ilişkindir. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfında öğrenim gören mevcut öğrencileri kapsamamaktadır.

Yönetmeliğin geçici maddesinde yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümlerin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla ortaöğretim kurumlarına yerleşen yani 9 uncu sınıfa başlayacak öğrencileri kapsadığı; hâlihazırda öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişlerinin ise, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütüleceği açık ve net olarak ifade edilmiş olmasına ve ifadenin açık olmasına rağmen bazı internet haber sitelerinde kamuoyunu yanıltacak şekilde “TEOG’un kaldırılmadığı, bu yıl da uygulanacağı ve bu yıl 8 inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencileri kapsamadığı” şeklinde gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı haberler yer almıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şehitkamil Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)