Başarılı Çocukların Ebeveynlerinin Yaptığı 9 Şey

Üstün başarılı insanların özellikleri ve onları diğer insanlardan ayıran farklılıkları üzerine çok sayıda kitap ve makale yazıldı. Ama eğer bir ebeveynseniz, sizin için en zorlayıcı soru, "Çocuğumun hayatta başarılı olmasını sağlamak için ne yapmalıyım?" olacaktır. İşte bilim insanlarının bu konuda söyledikleri:

1.İstedikleri her şey olabileceklerini söylemeyin.

C+R adlı bir pazar araştırma şirketinin 400 ergen üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, Amerikalı çocuklar gelecekte ihtiyaç duyulacak mesleklerle ilgilenmiyorlar. Bunun yerine, Amerika'daki meslek dallarının yüzde birine karşılık gelen müzisyenlik, sporculuk, video oyunu tasarımcılığı gibi meslekleri tercih ediyorlar. Oysa önümüzdeki on yıl içerisinde sağlık ya da inşaat sektöründeki mesleklerin (Amerika'da) çok değerli meslekler olacağını biliyoruz. Neden onları gelecekte, ciddi bir istihdam sorunu yaşanacak yüksek maaşlı mesleklere yönlendirmeyelim?

2.Akşam yemeklerini ailece aynı sofrada yiyin

Harvard Üniversitesi'ne bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun yaptığı araştırma, haftada en az 5 kez ailesi ile birlikte sofraya oturan çocuklarda, madde bağımlılığına yakın olma, genç yaşta hamile kalma, obezite ve depresyon eğilimlerinin daha az gözlemlendiğini ileri sürüyor. Ayrıca araştırmaya göre bu çocukların not ortalamaları daha iyi, kelime dağarcıkları ve özgüvenleri daha yüksek düzeylerde oluyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Çayeli Büyükköy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)