Bakanımız Ziya Selçuk Açıkladı: Yüz Yüze Eğitimde Hedef 15 Şubat

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklamalar.

Milli Eğitim Bakanımız Sn Ziya Selçuk yüz yüz eğitim için 15 Şubat tarihinin hedeflendiğini duyurdu. 

'Neden bütün ülkeler okulları tam zamanlı açarken siz açmadınız' deniyor. Bu kararların arkasında yüzlerce bilim insanı var. Bu bir ayda bitecek bir iş değil. Uzun soluklu bir maraton.

 

BU YIL KARNELER DİJİTAL

 

Bu yıl dijital karne var. Yüz yüze karne vererek hareketliliği arttırmak gibi bir niyetimiz yok. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir. Olağanüstü dönemler için uygulanacak hususlar mevzuatta olmayabiliyor. O zaman biz de mevzuatta değişiklik yapmaya çalışıyoruz. Biz en başta desek ki sınav yok, hiçbir sorumluluk söz konusu değil, bu inanılmaz bir gevşemeye ve önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir davranış olur. Yıl sonu sınav notları nasıl verilecek? Olağan durum değil ki olağan karar verelim. O yüzden sadece tek sınav olabilir, o yüzden proje olabilir diyoruz.

 

15 ŞUBAT'A HAZIRLIK YAPTIK

 

     

 

15 Şubat'ta hangi yaş gruplarında yüz yüze eğitime geçebiliriz konusunda hazırlık yaptık. Açıklama yapabilmem için Sağlık Bakanlığı'nın verilerini görmem lazım. Ama hep kontrollü gitmeye çalışıyoruz. Bir krizi yönetmektense riski yönetelim.

 

AŞI YÜZ YÜZE EĞİTİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK

 

Yaşlıları korumak için, onlarla muhatap olan torunların riskini azaltmak için tedbir alıyoruz ama okulda öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin aşılama sürecinin bir an önce başlaması konusunda Sağlık Bakanlığı ile temasımız sürüyor. Aşı eğitimi yüz yüze yapmamızın önünü açacak. Okulların açılmadığı durumda normalleşme olmaz. O yüzden öğretmenlerimizin aşılanması önemli.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Akçakale Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)