Aynadan Yansıyanlar: Bölüm 5 'Annem - Babam İçin'

Nerede kalmıştık?

'Hiç hazırlık yapmadan, gayret göstermeden ve fedakârlık yapmadan bir sınava neden girilir? Sorusuna cevap arıyorduk. Bu soruya iki cevabı şöyle bulduk:

 

Cevap1: LGS Sınavını görmek ve sınav psikolojisini tecrübe etmek istiyorum.

 

Cevap2: Şansımı denemek istiyorum

 

 Üçüncüsü ve sonuncusu da:

Cevap3: Annem-babam benim için çok fedakârlık yapıyor onları üzmemek için.

    Anne-baba olmak; her türlü yolculukta evlada yoldaş olmaktır. Anne-baba olmak; evladın istikbale açılan kapısına marangoz olmaktır. Anne-baba olmak; evladın nasibine işlenen nakışın nakkaşı olmaktır. Yani sözün özü baba devlet, anne nimettir evlat için. Bu yüzden de anne-babanın hakkı ödenmez. Ödenmez ama onları mutlu etmek için de elimizden geleni yapmak üzerimize borçtur. İşte özellikle geleceğimizi yakından ilgilendiren her türlü süreçte anne-baba tüm imkânlarını seferber eder çocukları için, başarılı bir şekilde bu dönemleri geçirebilmeleri için ellerinde avuçlarında ne varsa yollarına sererler. Tabi her duyarlı evlat gibi onların bu fedakârlıklarına sizlerde gayret ve özveride bulunarak karşılık vermelisiniz. Görüyorsunuz, anne babaya vefa borcunuzu sadece LGS Sınavına girerek değil, onların size sağladığı imkânların üzerine siz de bir şeyler koyarsanız ödeyebilirsiniz. Kuru kuruya, 6 Haziranda sınava girer ve bu borcu öderim yaklaşımı ile değil; onlar benim geleceğim için şunları koydu ben de onların üzerine emek ve gayretimi ekleyerek şuraya taşıdım ve ya taşıyacağım demeniz gerekiyor. Aksi takdirde haziran ayının sonunda alacağınız puanla perde açılacak ve her şey ortaya çıkacaktır. O tarihten sonra da annemi ve babamı hayal kırıklığına uğrattım; diye ağlamanın pek kıymet-i Harbiye'si olmadığını da hatırlatmak isteriz. Size tavsiyemiz eğer LGS Sınavı serüveninizin kaynağı aileniz ise, onları mutlu edecek ve onurlandıracak çalışma programınızı bu günden oluşturmanızı öneriyoruz. Aksi halde haziran sonunda sınav sonucunuzu gereğinden fazla dramatize edip, sınavınızı pembe dizilerin klişe finallerine çevirmeniz; ''story'' nize ''like'' kazandırmaz haberiniz olsun.

      Evet, bu kadar LGS'de kurgusal gerçeklik yeter. Artık biraz daha gerçeklerden ve günümüzden bahsedelim. Bundan sonra ki Ayna'dan Yansıyanların Konusu bu olacak.Net ve gerçekçi olarak LGS sürecini ele alacağız. Bundan önce ki yazılarımızı okumamış olsanız bile bundan sonrakileri okumanızı öneriyor, diğer yazımızda görüşene kadar esenlikler diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Çorlu Şahinler Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)