Atatürk`ün Ankara`ya Gelişininin 101. Yılı Kutlu Olsun

Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından birisi olan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yılı kutlu olsun.

Millî Mücadele'nin sevk ve idare merkezi olarak üstlendiği başkentlik vasfını ve sorumluluğunu o günden bu yana büyük bir onurla taşıyan Ankara'nın, başkent oluşunun 101. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyoruz.  

Ankara, bağımsızlık mücadelemizde stratejik kararların alındığı, milletimizin mukadderatının şekillendiği ve jeopolitik konumuyla öne çıkan önemli bir karargâh olmuştur. Bu anlamda, Ankara'nın başkent oluşu, bir başkentin yeni bir şehre taşınması ya da yeni bir başkent inşası değil, aynı zamanda tarihî bir tekâmül sürecidir. Bu süreçte oluşan Kuvayı Milliye ruhu, Ankara halkının Heyet-i Temsiliye'ye gösterdiği ilgi ve Millî Mücadele'ye verdiği destek, Ankara'nın başkent olmasında etkilidir.   

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara, her konuda öncü rolünü sürdürecek, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edecektir.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Etimesgut Şehit Ferhat Koç İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)