Atatürk´ü Özlemle Andık

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma İlçe Programı gerçekleştirildiBaşta öğrencilerimize, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Fahri ZEYBEK,İsa TOM,Özkan YILDIZ, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Kübra ŞENYİĞİT ve Müzik Öğretmeni Huri ÖZTÜRK´e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

     Anma programı İlçemiz Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşının söylenmesinin ardından, Atatürk’ün devlet adamlığı hakkındaki konuşmayı Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Muharrem Asarcık yaptı. Muharrem Asarcık konuşmasında.”Atatürk, Millî Mücadele´de millî birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevî bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılâpçıdır. Bu vasıflarıyla, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlardan biri olduğunda şüphe yoktur. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir. Tarihin büyük tanıdığı şahsiyetlerle mukayesesi yapıldığı zaman türlü bakımlardan bariz üstünlükleri göze çarpmaktadır. Bir kere bütün bu dehalara üstün tarafı, hem fikir hem hareket adamı oluşudur. O, fikri ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş bir lider idi. Fikir ve düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı´nın gerekse onu izleyen Türk çağdaşlaşma hareketinin esasını oluşturmaktadır” dedi. Tören, Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından “Atatürk Oratoryosunu” sergilemeleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Müzik Öğretmeni Huri Öztürk eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilmesi ve Atatürk ile ilgili slayt gösteriminin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren Vali Yardımcısı Mesut Eser, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

      Başta öğrencilerimize  Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Fahri ZEYBEK,İsa TOM,Özkan YILDIZ, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Kübra ŞENYİĞİT ve Müzik Öğretmeni Huri ÖZTÜRK´e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Selendi Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kaynak:https://selendicpl.meb.k12.tr/icerikler/ataturku-ozlemle-andik_2178249.html
Yorumlar (1)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Tüm Yorumlar
Ziyaretçi
Ellerinize emeğinize sağlık.
Yanıtla
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)