Aralık Ayı Değerler Eğitimi Konumuz 'Sorumluluk'

Değerler eğitimi projei kapsamında bu ay ki etkinliğimiz sorumluluk. bu kapsamda veli blgilendirme mektubu hazırladık.

YUNUS EMRE İLKOKULU

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

 

 

Sorumluluk Değeri - Veli Mektubu

 

Kıymetli velilerimiz, "Değerler Eğitimi" projesinin aralık ayı değeri "Sorumluluk" değeridir. Bu yazımızda çocuklara sorumluluk değerinin kazandırılmasına ve geliştirilmesine yardımcı olabilmek için neler yapılabileceğini belirtmeye çalışacağız. 

"Sorumluluk" değeri öğrencilerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, bir birey olarak toplumsal rollerini alabilmeleri için çok önemlidir.

Sorumluluk, bireyin sosyal yaşama uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesidir. Ayrıca, bireyin kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerini üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarını sahiplenmesi anlamına da gelmektedir.

Sorumluluk, doğuştan getirilen değil, sonradan öğrenilen davranışlardan oluşur. Sorumluluğu öğrenmek de tıpkı diğer becerileri öğrenmek gibidir. Kişi ne kadar çok denerse bu konuda o kadar çok başarılı olur.

 

 

 

 

 SİZLER ÇOCUKLARINIZIN SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN EVDE NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Sorumluluk kazandırmanın en uygun olduğu belli bir yaş dönemi yoktur. Sorumluluk erken çocukluk dönemlerinden başlayarak çocuğun yaşına, cinsiyetine ve gelişim düzeyine uygun görevler vermekle başlar. Çocuklarınızın sorumlu birer birey olmalarını istiyorsanız öncelikle anne baba olarak sizler model olmalısınız. Sorumluluk kazandırmak istediğiniz halde sorumluluklarınızı yerine getirmemeniz onları olumsuz etkileyecektir.

Çocuğunuzun yaşına uygun sorumluluklar listesi hazırlayın. Üstlenmek istediği sorumlulukları, bu listeden seçmesine fırsat verin ve onun doğru kararlar verebileceğine olan güveninizi hissettirin.

Çocuğunuza kazandırmak istediğiniz sorumluluk alanı ne olursa olsun mümkün olan en basit basamaktan başlayın. Bir yetişkin bile dağınık bir odaya girdiğinde nereden başlayacağını bilemeyebilir. Eğer çocuğunuzun odasını toplamasını istiyorsanız öncellikle yapacağı işleri basamaklandırın. Birinci basamak oyuncakları kutularına yerleştirmek, ikinci basamak kirli ve temiz çamaşırları ayırmak, kirlileri kirli sepetine, temizleri ait oldukları yerlere yerleştirmek gibi olabilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Merkez Yunus Emre İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)