Ankara'nın Başkent Oluşunun 99. Yılı Kutlu Olsun

99. Yılında Başkent Ankara

Gazi Mustafa Kemal, Heyet-i Temsiliye ile birlikte 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelmiş; jeopolitik, stratejik ve coğrafi konumu sebebiyle burayı Millî Mücadele'nin sevk ve idare merkezi olarak seçmiştir.

Ankara; Kurtuluş Savaşı boyunca stratejik kararların alındığı, milletimizin mukadderatının şekillendiği ve jeopolitik konumuyla öne çıkan bir karargâh olarak fiilen başkentlik görevi yapmıştır. Cumhuriyet'in ilanından on altı gün önce de Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen yasa önerisinin kabulüyle 13 Ekim 1923'te yeni kurulacak devletin yasal olarak başkenti olmuştur. Bu anlamda, Ankara'nın başkent oluşu tarihî bir tekâmül sürecidir. Ankara halkının Millî Mücadele'ye verdiği destek, Gazi Mustafa Kemal ile Heyet-i Temsiliye'ye gösterdiği ilgi ve oluşan Kuvâ-yı Milliye ruhunun bu sürece etkisi büyüktür.

Millî egemenliğimizin sembolü olan Ankara; bugün de sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimi ile hepimizi gururlandıran önemli bir merkezdir. 

Ankara, binlerce yıllık geleneğe sahip olan milletimizin muasır medeniyet hedefindeki en büyük güvencesidir ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi olmanın övüncüyle millî ve tarihî tüm emanetleri özenle muhafaza ederek ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edecektir.  

Bu güzel düşüncelerle, başkentlik vasfını ve sorumluluğunu büyük bir onurla taşıyan Ankara'nın başkent oluşunun 99. yıl dönümünü en içten duygularımız ile kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bugüne kadar Ankara'nın gelişmesine destek olan herkesi minnet ve  şükranla anıyoruz. 

 

                                                                                                                               ADALET MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Sincan Adalet Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)