Ankara'da 326 Eğitim Tesisinin Açılışı

EĞİTİMİN BAŞKENTİ ANKARA'DA 326 EĞİTİM TESİSİNİN AÇILIŞI CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Ankara'da 2019 -2020 yıllarında yapımı tamamlanan 326 eğitim tesisinin toplu açılışını yaptı. Törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR da katıldı.

2019 - 2020 yıllarında yapımı tamamlanan 326 eğitim tesisinin açılış töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılış törenine Eski TBMM Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, Ankara Valimiz Sayın Vasip ŞAHİN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR'ın yanı sıra Bakanlık, İl ve İlçe yöneticilerimiz de katıldılar.

           20 Anaokulu, 89 İlkokul, 83 Ortaokul, 6 İmam Hatip Ortaokulu, 30 Anadolu Lisesi, 12 İmam Hatip Lisesi, 21 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 Güzel Sanatlar Lisesi, 6 Özel Eğitim Okulu, 4 Halk Eğitim Merkezi, 2 Bilim ve Sanat Merkezi, 2 Uygulama Oteli, 3 Uygulama Camii, 1 Konferans Salonu, 19 Atölye, 16 Spor Salonu ve 11 Öğrenci Pansiyonu olmak üzere toplam 326 eğitim tesisinin açılışının yapıldığı törende Valimiz Sayın Vasip ŞAHİN ve Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN konuşma yaptılar.

           Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim tesisleri arasında anaokulundan ilk ve ortaokula, güzel sanatlar lisesinden imam hatip lisesine, halk eğitim merkezinden bilim ve sanat merkezine kadar her türlü kurumun mevcut olduğunu aktardı. Bu okulların bir kısmının yeni ihtiyaçlara göre sıfırdan inşa edilirken bir kısmının da ömrünü tamamladığı için yıkılarak yeniden yapıldı. Mesela depreme dayanıksız olduğu tespit edilen toplam 1116 derslikli 88 okulumuzu yıkarak yerlerine 2 bin 593 derslikli yeni okullar yaptık."

          "Bugün hizmete aldığımız 7 bin 541 yeni derslikle Ankara'daki toplam derslik sayımızı 49 bin 700'e ulaştırmış buluyoruz. Açılışını yaptığımız yatırımlarla birlikte 184 okulumuz Ankara'da tekli eğitime geçecektir. Böylece şehrimizde tekli eğitim-öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95'e yükselecektir. Halihazırda yatırım süreçleri süren okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100'e çıkaracağız. İnşallah bu şekilde başkentimizde ikili eğitim-öğretim meselesini tamamen kaldırarak eğitim-öğretimle ilgili hedeflerimizde bir eşiği daha aşmış olacağız."

 

"Toplam 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık"

          Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, "Uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart 2020'den bugüne kadar 180 milyona yakın canlı ders yapılmıştır." ifadesini kullanarak, "657 bini salgın döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık." dedi.

 

          "Kovid-19 salgınıyla eğitim öğretimde dijitalleşme hiç olmadığı kadar öne çıktı"

          Kovid-19 salgınıyla eğitim öğretimde dijitalleşmenin hiç olmadığı kadar öne çıktığını belirten Sayın ERDOĞAN, "Bir tarafta kaybederken öbür tarafta dijitalleşmeyle çok farklı bir mesafe aldık." şeklinde konuştu.

 

          "Şu anda dünyada aşılamayı en başarılı şekilde yürüten ülke Türkiye"

          Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, Kovid-19'la mücadele ile ilgili, "Şu anda dünyada aşılamayı en başarılı şekilde yürüten ülke Türkiye." dedi.

          "Kovid-19 vaka sayılarındaki düşüşle orantılı şekilde önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz." ifadesini kullanan Sayın ERDOĞAN, Kovid-19 aşısı ile ilgili de "Yeni takviyeler yine alıyoruz çünkü herhangi bir rehavet çökerse Allah göstermesin altından kalkamaz, bedelini ödeyemeyiz." şeklinde konuştu.

 

          Yüz yüze eğitim

          Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, yüz yüze eğitime ilişkin ise "En kısa zamanda öğretmenler ile öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz." dedi.

Youtube kanalında yayınlanan toplu açılış videosunu izlemek için aşağıdakii linki tıklayabilirsiniz.

İlimizde Yapımı Tamamlanan 326 Eğitim Tesisinin Toplu Açılış Videosu - YouTube

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)