Anasınıfı Öğrencilerimiz Demriyolu Haftasını Kutladı

Ulaşımda alternatif yollar ne kadar çeşitlense de her şeye rağmen demiryolu ülkemiz için önem verilen bir ulaşım aracı olmuştur. Öyle ki ülkemizde her yıl Eylül ayının 23-29 tarihleri arası “ Demiryolu Haftası ” olarak kutlanmakta ,değişik etkinlikler düzenlenerek demiryolunun ne kadar önemli olduğu vurgulan makta bu sayede insanlar bilinçlendirilmektedir.

Anadolu’daki ilk demiryolu hattı İzmir-Aydın hattıdır. Bu hattın yapımına 1856 yılında başlanmış, 1866 yılına hat işletmeye açılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise Ankara- Kayseri-Sivas, Sivas- Erzurum, Samsun- Kalın (Sivas), Irmak-Filyos (Zonguldak kömür hattı), Adana-Fevzipaşa-Diyarbakır (Bakır hattı), Sivas-Çetinkaya (Demir hattı) yapılmıştır. Irmak - Zonguldak demiryolu, Irmak - Zonguldak - Kozlu arasında bulunan demiryolu hattıdır. Demiryolu, 1931 - 1937 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından inşa edilmiş olup endüstriyel kömür madenleri ve Zonguldak Limanı ve Kardemir çelik fabrikasını Orta Anadolu'ya bağlamaktadır. Demiryolunun Türkiye'nin kömür endüstrisi üzerindeki önemi nedeniyle kömüryolu olarak adlandırılmıştır.

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ DEMRİYOLU HAFTASINI KUTLADI

“Gökçebey Gar Şefliğini Ziyaret” Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Anasınıfı ile Atatürk İlkokulu (Halk Eğitimi Merkezinde eğitim gören şube) Anasınıfı öğrencileri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Satılmış Erenoğlu, Atatürk İlkokulu Müdürü Erdal Satuk, Okul Öncesi Öğretmenleri Ayşe Aslan Akbağ ve Melike Çoraman ve veliler ile Gökçebey Gar Şefliği’ni ziyaret ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, toplumsal kurallara uyumlarını ve bir arada yaşama kültürü edinmelerini sağlamak, sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde medeniyet tasavvuru oluşturmak hedeflendi. İlk defa bu sene yapılan etkinlikte Gökçebey Gar Şefi Sayın İsmet SAYGI öğrencilerimizi Gar içinde yer alan salon ve diğer hizmet odalarını gezdirdi. Tren İşletmeciliğinde kullanılan alet ve araç gereçleri tanıttı.Bekleme salonunda Demir yolları ve Gökçebey –Zonguldak hattında yapım ve diğer zamanlarda geçmişte çekilmiş fotoğraflardan oluşan resimleri tanıttı. TREN GELİR ÇUF ÇUF ÇUF Minik öğrenci elindeki işaret lambası ile istasyona yaklaşan yolcu trenini durdurdu. İstasyonda yaklaşık bir saat bekleyen yolcu trenine görevliler nezaretinde hep birlikte binildi. Çocukara genel hatlarıyla tren ve tren yolculuğunu anlatan Gar Şefi İsmet SAYGI ‘nın nezaretinde bütün öğrenciler ve okul müdürleri sırayla tren kumanda odasında makinist koltuğuna oturdular. Kornayı öttürmek öğrencilere büyük sevinç yaşattı. Öğrenciler günün anlamına uygun Tren gelir çuf çuf çuf şarkısını müzik eşliğinde söyleyerek Gar Şefliğinde çalışan bütün personelin Demir Yolu Haftasını kutladılar.

Gar Şefi Sayın İsmet Saygı ve diğer çalışanlarına bu etkinlik için teşekkür ediyor, kendilerinin ve demiryolu ailesinin haftalarını kutluyor, sağlık,huzur içinde ,kazasız mesleklerini yürütmelerini dileriz.

Bu yıl trene binmekle yetindik,seneye trenle yolculuk yapmak ümidiyle?!

Tren gelir çuf çuf çuf

Ben binerim çuf çuf çuf

Hadi gidelim çuf çuf çuf

Sarı çuf çuf çuf

Kırmızı tren çuf çuf çuf

Mavi tren çuf çuf çuf

Sarı tren çuf çuf çuf

Birinci tren çuf çuf çuf

İkinci tren çuf çuf çuf

Üçüncü tren çuf çuf çuf

Tren gelir çuf çuf çuf

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)