Anaokulu ve 1. Sınıfların Eğitimleri

ANASINIFI VE 1.SINIFLARIN EĞİTİMLERİ YÜZ YÜZE OLARAK BAŞLAYACAKTIR.

Anasınıfı ile 1.sınıflara yönelik yüz yüze eğitime 21 Eylül Pazartesi günü saat 09.da  sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyarak başlıyoruz!!!

 

İlkokul 1. sınıf ve okul öncesinde ders saatleri programlandı. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. İlkokul 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim görecek. İşte, detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, yüz yüze eğitim 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bakanlık yüz yüze eğitimin nasıl uygulanacağına ilişkin teknik detayları 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıyla paylaştı.

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıya göre; okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecekÖğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati suretiyle uyum eğitimi yapılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül - 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle eğitim yapılacak. 

İlkokul 1'inci sınıf öğrencileri ise yüz yüze eğitimin ilk haftasında her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati süreyle uyum eğitimi yapacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim alınacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Ceylanpınar Muratlı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)