Alaçatı Gezimiz - 2

Turistler bir ülkeden evlerine götürmek üzere mutlaka o ülkenin  el sanatlarından  almak isterler.  Hazır ve seri imalat yerine o yörenin insani tarafindan yapilmis sadece kişiye özel üretilen bir ürün almayi daha çok tercih ederler.

El sanatları ögrencilerimiz yine sanatın peşinden gittiler bu sefer yolları alaçatıya düşen ögrencilerimiz ögretmenleriyle birlikte 9. ot festivali ve alaçatının çeşitli yerlerini gezdiler.

gezdigimiz dükkanların birinde vildan hanım ile güzel bir sohbet geçirdik vildan hanım bizlere makrome teknikleriyle yaptıgı sarkaçları gösterdi sarkaçlarını eski bir rum evi olan dükkanında güzel bir sıcak bir ortamda turistlere sunuyor vildan hanım bursadan neslihan diye bir hanımdan getiriyormuş sarkaçları sarkaçlar 75 türk lirasından başlayıp daha da çeşitli fiyatlar gösterebiliyor vildan hanım sadece sarkaç degil çeşitli biblolar ve süs eşyalarıda satan bir dükkana sahip yıllık geliri 70.000 ‘ nin üzerinde oldugunu ögrendik.

Bizimle de çalışmak istediğini söyleyen Vildan hanımla sipariş usulü pazarın beklentilerine göre tasarımlar yaparak eğitimini aldığımız ürünlerin satışını da gerçekleştirerek ticari hayata bir adım daha atmış olacağız.

Haber ve Fotoğraf: Şule BİLGİN.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Urla Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)